VIDEO. Darius Vâlcov a ieșit din arest

Data publicării:
valcov 2-0 1

Foto: Mediafax

Măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar, după ce fostul ministru și senator a stat mai bine de trei luni după gratii. Este o măsură luată în primul dosar în care este acuzat de trafic de influență, în care s-a dispus trimiterea în judecată.

Darius Vâlcov a ieșit din arest chiar în această seară, după ce decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost comunicată Poliției.

Fostul ministru a mai fost pus sub urmărire penală, tot pentru trafic de influență, în alte două dosare, din care unul a fost deschis chiar astăzi.

În acesta din urmă, procurorii spun că, la finalul anului 2012, Darius Vâlcov ar fi pretins de la administratorul unei firme aproximativ 15% din valoarea unui contract atribuit de Primăria Slatina firmei respective. Procurorii DNA spun că în perioada 21 ianuarie 2013 - 13 iunie 2013, Vâlcov ar fi primit în mai multe tranşe suma de 2,1 milioane de lei, astfel încât societatea să nu întâmpine probleme în derularea lucrărilor. Contractul prevedea lucrări de izolare termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, în valoare totală de 25 de milioane de lei fără TVA.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri