C.T.Popescu: Nu există pârghii care să-l determine pe Traian Băsescu să-şi dea demisia

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

„Dacă serviciile de informaţii din această ţară nu găsesc de cuviinţă să îl informeze pe preşedinte în legatură cu relaţia de natură grav infracţională dintre fratele preşedintelui şi un clan interlop, criminal, de maximă periculozitate, atunci cine trebuie să o facă, dacă nu serviciile de informaţii”, s-a întrebat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu crede că SPP-ul şi SRI-ul ar fi trebuit să îl înformeze pe preşedinte în legătură cu relaţia dintre Mircea Băsescu şi clanul Anghel.

„Rezultă din atitudinea SPP-ului şi a SRI-ului că Traian Băsescu şi Mircea Băsescu sunt rude de gradul doi – şi ei sunt datori să informeze până la gradul întâi. Şi, doi, SRI-ul, care spune că nu e o chestiune de siguranţă naţională, din nou - o afirmaţie pe care eu nu pot să cred că domnul George Maior şi-o asumă. Vreau să aud poziţia domniei sale, deci atât SPP şi SRI ne spun că nu există niciun fel de organism în ţara asta care să supravegheze o relaţie de felul acesta între fratele preşedintelui şi un clan criminal”, a spus jurnalistul.

Un astfel de fenomen trebuie să se desfăşoare în mod natural, firesc şi democratic în România. Asta rezultă din ce spune domnul Băsescu, din ce spune SRI-ul până acum, crede Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul consideră că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu pe de o parte, dar şi a SRI şi SPP de cealaltă parte, conturează în ochii opiniei publice din România "o situaţie grotescă".

„E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor acestei ţări. Cine trebuia să se ocupe de relaţia dintre un frate de preşedinte şi un clan criminal? În ce stat din lume nu e o situaţie de siguranţa naţională? Aştept din partea SRI-ului o poziţie în legătură cu această situaţie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul consideră că relaţia dintre Mircea Băsescu şi clanul Anghel era de notorietate.

„Această relaţie, dintre Mircea Băsescu şi clanul Anghel, este o relaţie care se desfăşoară de ani de zile, e cunoscută, de la celebrul botez. E o relaţie cunoscută la nivelul de trafic de influenţă şi de mită de toată ţigănimea, de toată comunitatea ţigănească din Slatina. Că ăştia vorbeau între ei acolo, se ştia foarte bine povestea asta. În astfel de condiţii, când ştii că era de notorietate această poveste sulfuroasă, domnul Traian Băsescu vrea să ne spună că n-a întrebat niciodată nimic, că nu i s-a spus niciodată nimic în legătură cu asta de către fratele dumnealui, de nimeni. Şi că fratele dumnealui locuieşte la Constanţa”, a spus jurnalistul.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, preşedintele Traian Băsescu "se leapădă aproape complet de fratele lui".

Cu toate acestea, Cristian Tudor Popescu consideră că nu există pârghii care să-l determine pe Traian Băsescu să-şi dea demisia şi că oricum nu şi-o va da.

Jurnalistul a spus că preşedintele nu ar trebui să aibă această atitudine faţă de opinia publică, pe care a calificat-o „de barjocură la adresa acestei ţări”.

„Să apară rânjind, ca de obicei, foarte satisfăcut şi să ne spună, domnule, eu n-am nicio treabă cu faptul că s-a întâmplat în mandatul meu, că a fost posibil să înflorească aceast caz nefericit”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Potrivit jurnalistului, nu este vorba de un caz nefericit, ci de un eveniment sinistru, care a pus România pe toate agenţiile de ştiri din lume.

„Nu există, formal, niciun motiv pentru demisia lui Traian Băsescu. O demisie de onoare implică onoare, pe care Traian Băsescu nu o are”, crede jurnalistul.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, arestarea lui Mircea Băsescu nu este o dovadă suficient de puternică că Justiţia este liberă.

„Justiţia este în bună măsură independentă în clipa de faţă. Nu este sub controlul lui Traian Băsescu sau al altcuiva. Dar, acest caz, să nu uităm cum a ajuns în media. Scandalul nu a ajuns în atenţia presei în urma unei operaţiuni a poliţiei şi procuraturii, cu ofiţeri sub acoperire. Acest scandal a ajuns în presă datorită faptului că domnul Mircea Băsescu nu a căzut la pace cu ţiganii lui Berce. Nemulţumiţi că au fost ţepuiţi, au venit cu aceste înregistrări la parchet. Evident că nu se mai putea face abstracţie de aceste înregistrări în momentul în care au fost depuse. Dar nu a fost o acţiune firească, de aşteptare din partea Justiţiei, a organelor de anchetă şi investigaţie care să fi sesizat această relaţie de maximă gravitate care afectează siguranţa naţională şi imaginea României în lume”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul pune la îndoială competenţa organelor specializate din România, din moment ce ele nu au fost în stare să se sesizeze şi să aducă ele în instanţă această situaţie de maximă gravitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri