Ce declara Liviu Dragnea după întâlnirea cu Michael Flynn

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea michael flynn fb crop
Foto: Facebook

Consilierul pentru probleme de securitate națională al președintelui Donald Trump, Michael Flynn, cu care Liviu Dragnea s-a întâlnit în luna ianuarie, a demisionat luni seară. Anunțul a fost făcut în urma scandalului legat de comunicarea pe care a avut-o cu Ambasada Rusiei la Washington.

liviu dragnea michael flynn fb crop
Foto: Facebook

Scandalul s-a iscat în luna decembrie când, în ziua în care administraţia lui Barack Obama a impus noi sancţiuni împotriva Rusiei, Michael Flynn a vorbit la telefon cu ambasadorul rus, dându-i asigurări că noul preşedinte va fi mult mai indulgent cu Moscova. Mai mult, consilierul l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence, spunându-i că nu a discutat despre sancţiuni. Presa americană scrie că generalul Keith Kellogg, fost consilier pentru securitate la Pentagon, va fi consilier pentru securitate interimar al Casei Albe, până la o nouă numire.

În luna ianuarie, după o întâlnire cu Michael Flynn la Washington, Liviu Dragnea posta o fotografie alături de consilier și spunea că discuția a fost „foarte bună” și a avut ca teme „perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite”.

Astăzi am avut o discuție informală foarte bună cu domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump. Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și despre faptul că securitatea națională și stabilitatea reprezintă doi factori esențiali pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni. L-am asigurat că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA față de România și dorința noii administrații americane de a dezvolta parteneriatul cu țara noastră”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri