Clotilde Armand: USB a propus să fie alocate două milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Data publicării:
clotilde armand in fata ta-4

Propunerea USB de a aloca doar două milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului a fost respinsă de consilierii PNL și PSD, a precizat Clotilde Armand.

De asemenea, și propunerea lui Dan Tudorache a fost respinsă în urma votului consilierilor locali. 

Nu ni s-a părut corect și am dezbătut acest lucru. Am aflat ieri de această alocare, care nici nu a trecut de Comisia de Buget. Astăzi a fost suspusă votului. Noi am explicat că înțelegem că este vorba despre un proiect de țară pe care mulți creștini-ortodocsi și-l doresc, dezbaterea este că este o sumă foarte importantă și că nu se poate aloca într-o zi fără dezbatere. Am insistat pe dezbatere publică și am propus un compromis. Astăzi să votăm două milioane de lei și pentru restul de bani să fie o dezbatere publică. Prima, adevărată din Sectorul 1. Propunerea noastră, pe care am insistat să fie votată, numai consilierii USB au votat pentru, și blocul PSD-PNL a votat contra. Când PSD a cerut ca propunerea lor, care era un punct adițional pe ordinea de zi, nu a fost un consens. PSD a dat 11 voturi, PNL a votat împotrivă și USB s-a abținut pentru că nu a fost această dezbatere. Propunerea nu a trecut. Pentru orice, mai ales când vine vorba de o sumă de bani atât de importantă, menținem ideea de dezbatere publică”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook. 

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut introducerea suplimentară pe ordinea de azi a sedinței de joi a Consiliului Local a unui proiect de hotărâre prin care se acordă 10 milioane lei pentru Catedrala mântuirii neamului din bugetul primăriei. Zilele trecute, Dan Tudorache declara că nu ar fi corect ca secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi să se reconstruiască din banii locuitorilor Sectorului 1 în condiţiile în care „e un spital naţional, pentru toată Romania”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri