Iohannis: Eu nu candidez la alegerile prezidenţiale. Candidatul PNL este Crin Antonescu

Data publicării:
51542f2d95f9cf6c32000030

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia lui Crin Antonescu în care acesta nu a exclus posibilitatea unei rocade pentru alegerile prezidenţiale dacă sondajele vor arăta că Iohannis este favorit.

„Nu se întâmplă acest lucru. Una la mână, sondajele, după părerea mea, nu vor arăta acest lucru, doi la mână, eu nu-mi doresc acest lucru. Candidatul PNL pentru Preşedinţie este clar Crin Antonescu, pe care-l voi sprijini şi care va fi preşedintele României”, a declarat Iohannis.

Întrebat ce va face dacă îi vor cere colegii din PNL să candideze pentru Preşedinţie, Iohannis a răspuns: „Nu mi se va cere şi nu voi candida”.

Iohannis a precizat că trebuie făcută distincţia între intenţia de vot a românilor şi încrederea pe care aceştia afirmă că o au într-un politician.

„Nu contează nivelul de încredere în politicianul respectiv, ci intenţia de vot. Pe intenţie de vot domnul Antonescu stă bine, iar eu sunt undeva pe coada clasamentului, chit că am un procentaj relativ mare la încredere. Nu e niciun paradox şi acest lucru nu se va schimba semnificativ”, a mai spus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri