Mesajul președintelui Iohannis din cartea de condoleanțe de la Peleș

Data publicării:
iohannis peles regele mihai_presidency (2)

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, miercuri, la Castelul Peleş pentru a-i aduce ultimul omagiu regelui Mihai.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare la intrarea în Castelul Peleş, după care a intrat în Holul de onoare. Şeful statului a prezentat condoleanţe principesei Margareta, Custodele Coroanei române, şi principelui Radu.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Țara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru națiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I și-a pus întreaga viață în slujba națiunii române și a servit cu abnegație, demnitate și responsabilitate Țara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.

În aceste clipe triste, transmit condoleanțele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, își exprimă regretele faţă de trecerea la cele veșnice a uneia dintre cele mai proeminente personalități ale istoriei noastre.

Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va rămâne la Castelul Peleş până la ora 18:00 după care va fi transportat la Palatul Regal din Bucureşti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri