Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan face declaratii
Nicușor Dan, primarul Capitalei FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că principalul său rival la alegerile locale din iunie rămâne Cristian Popescu Piedone, chiar dacă ultimele sondaje o arată pe Gabriela Firea, candidata PSD, pe locul al doilea. El spune că nu-i va ataca pe liberali în campanie, dar face apel la votul alegătorilor PNL.

„E clar că Piedone și Gabriela Firea împart același bazin electoral, oameni care votează cu PSD, de stânga. În opinia mea, bazată pe sondajul pe care l-am avut, Piedone rămâne principalul contrcandidat”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Piedone se va retrage, primarul a spus: „În oricare din variante, fie că se retrage, fie că rămâne în cursă, e foarte importantă informarea oamenilor de ce s-a întâmplat în acești 3 ani și jumătate și foarte importantă mobilizarea. Sunt bazine de oameni relativ egale - stânga/dreapta, PSD/antiPSD. Cei care vin mai mulți la vot vor avea câștig de cauză.

Întrebat dacă e îi e mai teamă de Firea decât de Piedone, Dan a răspuns: „Nu e vorba de teamă. Ne punem la dispoziția bucureștenilor care prin vot spun cine vor să conducă orașul. Principalul contracandidat e Piedone.”

El a adăugat că primarul Sectorului 5 nu i-a răspuns încă la invitația de a participa la o dezbatere politică.

Pe de altă parte, el spus că nu-l va ataca în campania electorală pe candidatul liberalilor, Sebastian Burduja.

„Eu îmi doresc foarte tare să câștig și îmi doresc ca în majoritatea pe care o vom crea, PNL să participe. Nu cred că e productiv să ne spunem lucruri care vor rămâne. Eu nu o să-l atac și o să încerc să păstrez... E foarte important, în toți acești trei ani și jumătate, mai ales acum, relația mea cu publicul PNL a fost foarte importantă. Am încercat prin tot ce am făcut să le satisfac așteptările, nu o să atac PNL și pe Burduja în această campanie”, a susținut el.

Întrebat dacă s-au schimbat mesajele dinspre PNL după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu, Dan a spus: „Persoane individuale care votează PNL și care mă susțin cunosc. Acum partidul are un candidat și persoanele din conducerea partidului vor susține candidatul PNL. Pentru simpatizanții PNL din București, în condițiile în care noi am învățat ce înseamnă alegeri într-un singur tur, în care votul pe candidații 3, 4, 5 e un vot aruncat, mă aștept ca mulți dintre oamenii care votează PNL să mă voteze, chiar dacă consideră că Burduja e mai bun”, a mai spus edilul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri