Pe repede înainte. Calendarul învestirii noului guvern

Data actualizării: Data publicării:
guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Audierile miniștrilor în comisiile parlamentare încep joi dimineața, la prima oră, urmând ca după-amiază noul Executiv să fie votat în plen.

guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-a stabilit calendarul validării Guvernului Tudose în Parlament. Miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate începând cu ora 8.00. Fiecare membru al viitorului guvern va avea la dispoziție 30 de minute pentru a se prezenta și pentru a răspunde la întrebările membrilor comisiilor de specialitate.

După ce toți vor primi avizul comisiilor, urmează votul în plen. Acesta a fost stabilit tot pentru mâine, la ora 15.00.

După votul de învestire urmează ceremonia de depunere a jurământului. Aceasta ar putea avea loc mâine seara sau vineri dimineața.

Lista cu miniștrii din Cabinetul Tudose a fost votată miercuri în Comitetul Executiv al PSD. A fost o abținere la vot, din partea lui Niculae Bădălău. Lista a fost oficializată apoi, într-o conferință de presă, de președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul desemnat, Mihai Tudose.

Mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu rămân în funcţii, dar sunt şi nume noi. Adrian Ţuţuianu va conduce Apărarea, iar Mihai Fifor vine la conducerea Ministerului Economiei. Liviu Pop preia Educaţia. Ministru de Finanţe va fi Ionuţ Mişa. Ilan Laufer va conduce ministerul pentru Mediul de Afaceri, iar lui Lucian Romașcanu îi revine portofoliul de la Cultură. De asemenea, Ana Birchall a fost înlocuită la Afaceri Europene cu Victor Negrescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri