ANRE: Preţul gigacaloriei produse de ELCEN a fost majorat din cauza creşterii preţului gazelor

Data publicării:
achitare facturi ELECTRICA

Creşterea preţurilor reglementate pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte din centralele aparţinând Electrocentrale Bucureşti s-a datorat creşterii preţurilor gazelor naturale din reţeaua de distribuţie. Menţionăm că ponderea costului gazelor naturale în preţul energiei termice este de circa 80%, iar preţurile medii ale gazelor naturale din reţeaua de distribuţie luate în considerare pentru anul 2015 au fost determinate pe baza preţurilor raportate de producători, inclusiv ELCEN, conform realizărilor, pentru perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014", potrivit unui comunicat al ANRE.

Pentru ELCEN, ANRE a crescut cu 10,22% preţul de producţie a gigacaloriei destinată consumului populaţiei, respectiv 186 lei/gigacalorie, şi cu 1,91%, la 216,7 lei/gigacalorie, pe cel al căldurii consumată de clienţi noncasnici.

ANRE precizează că "este obligată" să analizeze anual şi să ajusteze pentru anul următor preţul de producere în cogenerare a energiei electrice şi termice, iar preţul final al gigacaloriei pentru consumatorii din Bucureşti va fi stabilit de Primărie.ELCEN produce energia termică şi o vinde către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), care apoi o furnizează clienţilor finali. RADET are datorii neachitate către ELCEN de peste 3,2 miliarde de lei.

ELCEN mărește costul de producție pentru gigacalorie cu 10%

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri