Buzău. Pământul o ia la vale cu tot cu case

Data publicării:
alunecare teren ratesti

Cinci gospodării au ajuns pe marginea râpei, după ce o bucată de deal s-a rupt şi a alunecat. Într-una din casele aflate în pericol locuiește tanti Ileana.

- De ce aţi pus scara acolo?

- Păi da' cum să cobor, dacă mi-a luat treptele? Uitați-le în vale, aici au fost trepte, am avut două camere aici, ca să ne putem folosi de beci, am acoperit cu materialul care ne-a mai rămas, explică ea reporterului.

Vecinii femeii au rămas fără grădini şi mulţi dintre ei şi-au dus animalele rudele şi cunoştinţele care stau în cealaltă parte a satului.

„Când a venit mare, s-a rupt și a fost aici, am avut grădina de zarzavat, cotețe, e a doua oară când mutăm cotețele...într-o noapte ne-am pomenit că se lasă, s-a lăsat aşa cum este acum”, povestește o localnică.

Pe drumul judeţean care leagă comunele Berca şi Pîrscov din Buzău, circulaţia este restricţionată tot din cauza alunecărilor de teren.

„E riscant, dar ce sa facem, trebuie să plecăm de acasă. Pe acest drum a pus poliţia şi acolo, şi acolo câte o pancartă în care interzice circulaţia publică şi gata. Ne-a izolat dacă se întâmplă ceva”, se plânge un alt localnic.

Deşi există soluţii pentru remedierea problemei, cum ar fi devierea cursului apei, autorităţile spun că nu pot face nimic, pentru că nu au bani.

Acum, singura speranţă a oamenilor este ca ploile să înceteze, iar malurile rupte să se usuce înainte să alunece cu tot cu casele lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri