Comuna cu două aziluri și niciun spital

Data publicării:
aziluri

Clădirea spitalului din comuna Mociu devine treptat o ruină. Din unitatea cu trei specializări şi 35 de paturi au mai rămas un subsol distrus, două cabinete de medicină de familie la parter şi etajul unde domneşte paragina. Nici până acum, medicii care au lucrat aici nu au înţeles de ce a fost închis.

N-am avut niciodată o problemă financiară propriu-zisă. Problema cea mai mare a fost cu modernizarea clădirii pe care nu o puteam face noi la nivel local”, spune doctorul Andriana Mustea, fostul manager al Centrului de Sănătate Mociu.

24.000 de oameni din nouă comune veneau la acest spital, iar acum merg 40 de kilometri, indiferent ce problemă medicală au.

Primăria a refuzat să transforme spitalul în azil pentru bătrâni, aşa cum stabilise guvernul.

În comuna Mociu funcţionează două cămine de bătrâni. Sincer, ne-a fost şi frică. Dacă imediat suntem de acord cu cămin de bătrâni nu o să mai putem obţine niciodată spital”, precizează Horvath Marton, primarul comunei Mociu.

Cu alte cuvinte, autorităţile speră să redeschidă spitalul, însă pentru acest lucru va fi nevoie nu doar de avizul Ministerul Sănătăţii, ci şi de reparaţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri