Dansurile care te ajută să slăbești. Poți arde 400 de calorii pe oră

Data publicării:
dans flamenco

Dansul este un antrenament perfect dacă nu vă place să mergeţi la sală. E adevărat că se pierd mai puţine calorii, dar nici nu este atât de greu precum exerciţiile la sala de forţă. Iată o listă cu cele mai cunoscute stiluri de dans şi ce beneficii are fiecare.

Dacă vreți să daţi jos câteva kilograme, atunci mergeţi la cursuri de dansuri latino-americane. Pe ritmuri de Salsa, Cha-cha, Mambo sau Rumba puteţi să lăsaţi pe ringul de dans până la 400 de calorii în doar o oră. Numărul acestora depinde însă de greutatea pe care o aveţi.

Mişcările complexe folosite în dansurile latino solicită aproape întreaga musculatură. Astfel sistemul cardio-vascular este stimulat. În plus, vă vor ajuta să va îmbunătăţiţi echilibrul şi să coordonaţi cu mai multă uşurinţă mişcările. Paşii de cha-cha vă asigură articulaţii sănătoase, iar salsa, cu cel puţin 260 de calorii arse pe oră, poate înlocui cu succes antrenamentele cardio. La final, nu numai că vă veţi descurca excelent pe ringul de dans, dar veţi avea şi coapse de invidiat.

La fel de... fierbinte este şi flamenco. Originar din Spania, acest tip de dans vă garantează picioare puternice şi bine definite. Asta pentru că dansatorii lovesc podeaua extrem de puternic. Recunoscut în toată lumea ca fiind un dans plin de senzualitate, flamenco vă poate ajuta pe termen lung să obţineţi o postură graţioasă.

La acest capitol este însă de neîntrecut baletul. Iar pe lângă un spate drept, graţie şi flexibilitate, acest tip de mişcare antrenează şi mintea. Pentru că este nevoie de multă concentrare, baletul eliberează tensiunea şi ajută la regăsirea echilibrului. La finalul unei ore nu numai că ardeţi în jur de 300 de calorii, dar vă eliberaţi şi de stresul acumulat peste zi.

Dintre dansurile clasice, valsul şi tangoul sunt cele mai cunoscute. O oră de tango, chiar dacă nu arde foarte multe calorii, dă fermitate muşchilor, fără să îi dezvolte neapărat. Un alt efect important al acestui dans este comunicarea. Veţi învăţa să comunicaţi cu ajutorul corpului.

Ritmurile orientale sunt şi ele „antrenante” la capitolul calorii pierdute. Belly dance ajută în special zona şoldurilor, coapsele, abdomenul şi braţele. În plus, spre deosebire de alte tipuri de dans, solicită destul de mult şi muşchii spatelui. Mişcările realizate ajută zona lombară.

Calorii arse la salsa:

50 de kg - 260 kcal

60 de kg - 286 kcal

70 de kg - 333 kcal

Calorii arse la flamenco:

50 de kg - 238 kcal

60 de kg - 283 kcal

70 de kg - 326 kcal

Calorii arse la balet:

50 de kg - 254 kal

60 de kg - 304 kal

70 de kg - 355 kal

Calorii arse la tango:

50 de kg - 159 kal

60 de kg - 190 kal

70 de kg - 222 kal

Calorii arse la belly dance:

50 de kg - 238 kal

60 de kg - 285 kal

70 de kg - 333 kal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri