Dispare parcarea de pe prima bandă

Data actualizării: Data publicării:
masini parcate

Atenție, șoferi! Se schimbă regula staţionării pe prima bandă. De ce? Pentru că prima bandă a devenit, îndeosebi în Capitală, o uriaşă „parcare”. Se întâmplă pe mai toate bulevardele. Pe şoseaua Pantelimon, cei care şi-au lăsat maşina ilegal pe prima bandă au primit deja avertizări din partea Poliţiei Locale.

În cartierul Pantelimon sunt peste 100.000 de maşini ai căror şoferi se luptă pe cele 25.000 de parcări de reşedinţă. Cei care nu găsesc loc îşi parchează maşinile direct pe şosea, blocând în acest fel o bandă de mers.

Aşa făceau şi înainte de reabilitarea şoselei, când nu erau indicatoare de oprire interzisă.

De curând, însă, şoferii care folosesc prima bandă a şoselei Pantelimon pentru a parca au găsit în geamul maşinii o atenţionare de la Poliţia Locală.

Răzvan Popa, purtător de cuvânt la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, explică pentru Digi24: „Conducătorii auto sunt avertizaţi să nu mai oprească în zona indicatoarelor de oprire interzisă sau staţionare interzisă. Vorbim de şoseaua Pantelimon, o şosea mare a Capitalei, care are trei benzi şi care în anumite momente ale săptămânii se ajunge să se circule acolo doar pe o singură bandă”.

Cine nu se conformează riscă să fie amendat.

Răzvan Popa, purtător de cuvânt la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti: „Urmează ca peste o săptămână, respectivii conducători auto care opresc neregulamentar să fie sancţionaţi contravenţional.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri