Mai bine șomer decât angajat. Societatea care ar angaja 200 de persoane, dar nu găsește doritori 

Data publicării:
CONFECTII

Vrea să angajeze cât mai repede 200 de oameni, dar nu prea sunt doritori. Şi asta cu toate că în judeţ sunt peste 12.000 de şomeri. Cei care s-au interesat până acum au fost nemulţumiţi de salarii.

200 de angajaţi ai fabricii de confecţii din Severin lucrează continuu pentru a onora comenzile venite de pe piaţa externă. Şi se mândresc cu munca lor. „De 13 ani (n.r. lucrez aici) şi mi se pare un loc normal, frumos. Lucrăm sacouri, geci, mai multe produse. Pentru nume cunoscute, Montclair, Dumax, Cinneli”, a spus o angajată.

Firma a câştigat încrederea partenerilor străini mai ales din Franţa şi Italia. Monitorii de schi din staţiunile montane din Italia au costume făcute pe malul Dunării, iar, mai nou, jandarmii din Franţa şi angajaţii companiei de transport public din Paris vor uniforme tot de aici.

Sunt comenzi mari, peste capacitatea fabricii, aşa că trebuie angajaţi urgent 200 de oameni şi alţi 700 până la sfârşitul anului. Cei care s-au interesat până acum de ofertă s-au plâns că este muncă prea multă pentru un salariu care porneşte de la 1.000 de lei şi poate ajunge până la maximum 2000 de lei. 

În Mehedinţi sunt 12.000 de oameni fără loc de muncă, iar judeţul este al treilea din ţară la acest capitol, cu o rată a şomajului de 10,3%. Numai această fabrică ar putea reduce numărul şomerilor cu 10%, dacă s-ar ocupa toate locurile disponibile.

„Am constatat că foarte mulți ar dori să primească bani şi să muncească mai puţin”, a declarat Ioan Suru, directorul AJOFM Mehedinţi. „Există în judeţul Mehedinţi şi o astfel de mentalitate păguboasă, zic eu”, a mai spus acesta.

Fabrica din Mehedinţi este cunoscută şi pentru faptul că hainele făcute aici ajung la casa de modă care confecţionează îmbrăcămintea pentru casa regală din Monaco.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri