Primăria Sectorului 3 se mută în sediu de cinci milioane de euro

Data publicării:
sediu nou primaria sectorului 3

În prima zi de lucru a săptămânii, angajaţii Primăriei Sectorului 3 au încărcat câteva camioane cu birouri, copiatoare, scaune, ghivece cu plante şi nenumărate cutii. Administraţia se mută din sediul de pe strada Parfumului în noua clădire, ridicată pe Calea Dudeşti în locul unui imobil istoric. Primarul Robert Negoiţă a supravegheat personal ultimele finisaje.

Noul sediu este fosta Şcoală Bosianu, construită în 1867 şi care a fost închisă în 2002, din cauza degradării. O pagină din istoria Capitalei.

Dan Neagu, fost elev al şcolii Bosianu: Aş fi menţinut-o să arăt urmaşilor ce era. Mai e una pe Foişor, identică. Era rivalitate între şcoli când eram eu mai tânăr.

În 2013, la cererea primarului Sectorului 3 şi cu acordul fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, clădirea a fost declasată din categoria monumentelor istorice. Aşa a fost posibilă transformarea fostei şcoli într-o clădire modernă.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”: Iniţial era şcoală şi cămin. După aceea fiind mulţi copii a rămas doar şcoală şi în mijloc ei am avut un cămin cultural făcut în interbelic. Prin ordinul de declasare s-a demolat total partea din mijloc, căminul cultural, şi s-a demolat toată şcoală, mai puţin pereţii exteriori.

Două ONG-uri au dat în judecată primăria şi Ministerul Culturii şi au câştigat în primă instanţă.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”: Curtea de Apel s-a pronunţat că ordinul de declasare semnat de ministrul Daniel Barbu şi secretarul Radu Boroianu este ilegal.

Investiţia care a îngropat clădirea de patrimoniu a ajuns la cinci milioane de euro, din bugetul public, iar inaugurarea va avea loc în această săptămână, chiar dacă litigul privind clădirea e în curs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri