Vile de protocol fără valoare

Data publicării:
VILE12

Oamenii de afaceri spun că şi aşa sunt prea scumpe, iar statul trebuie să-şi schimbe strategia. Un exemplu vine de la bulgari, unde hotelurile au fost vândute cu 1 euro, dar la pachet cu datoriile. Fie că vorbim despre vile sau terenuri de sport, valoarea lor scade constant. Până acum, toate încercările RAPPS de a scăpa de ele s-au încheiat cu eşec.

În Eforie Nord, staţiune în care, ferită de ochii lumii, se află vila de protocol în care a stat şi Nicolae Ceauşescu înainte de 1989. Situată chiar pe malul mării această vilă este estimată undeva la 1 milion de euro, cu 200 de mii de euro mai puţin decât în 2012.

Aceeaşi situaţie la Neptun. Terenul de minigolf nu a mai fost îngrijit de mult timp: este plin de buruieni, iar gardul care-l înconjoară a ruginit. Cu toate acestea, administratorii lui vor să-l vândă cu cel puţin 555 de mii de euro. Lângă el sunt terenurile de tenis: 6 mii de metri pătraţi într-o stare deplorabilă. Regia vrea însă pe ele 500 de mii de euro, jumătate faţă de cât a cerut în 2012.

În fiecare an preţul scade. Potrivit legii, dacă nu se adjudecă de la prima strigare, la următoarea preţul de pornire va fi mai mic. Agenţii imobiliari spun că şi piata de profil este în cădere liberă. Oamenii de afaceri spun că strategia aplicată de stat este greşită. Autorităţile ar trebui să urmeze exemplul vecinilor din sud.

„Ar trebui să ţinem cont de concurenţa deosebită a litoralului bulgăresc unde sunt câteva zeci, dacă nu o sută, două de hoteluri de vânzare care se vând pe tipul un euro plus datoriile la bancă”, a spus Dănuţ Jugănaru, director executiv Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură.

Regia protocolului de stat are la vânzare şi hotelurile Ambasador, Doina şi Dacia din Neptun, precum şi vilele Egreta şi Cerna. În Eforie Nord, mai deţine vila Agigea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri