Exclusiv Stolojan crede că Ciucă și Ciolacu ar avea șanse la președinție dacă nu va candida Geoană: „Ciucă e mai calificat, Geoană e birocrat”

Data publicării:
ciuca ciolacu geoana(1)
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. Foto: Inquam Photos (George Călin, Sabin Cîrstoveanu, Virgil Simonescu)

Fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat, vineri la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss” că în cazul în care Mircea Geoană nu va avea susținerea unui partid pentru a candida la alegerile prezidențiale, atunci Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu ar avea șanse la această funcție. Despre actualul secretar general al NATO, Stolojan spune că Nicolae Ciucă este cel mai calificat dintre aceștia pentru a fi președinte, „chiar și față de Geoană, care, în esența lui, e un birocrat, care a ocupat o funcție foarte importantă”.

Întrebat dacă vreunul dintre cei doi lideri ai Coaliției are șanse pentru a fi candidat la prezidențiale, Theodor Stolojan spune: „O să râdeți, dar o șansă, pentru că deasupra nu e nimeni, cu excepția domnului Geoană, care, fără un partid în spate nu va reuși să facă o campanie”.

Fostul lider liberal spune că în cazul în care Mircea Geoană nu va candida la prezidențiale susținut de PSD, Nicolae Ciucă ori Marcel Ciolacu ar avea șanse să devină președinte.

„Așa arată sondajele. Mircea Geoană poate să strângă semnături dar nu va reuși să ducă o campanie electorală fără un partid în spate. A strânge semnăturile nu e complicat.

Pe domnul Ciucă îl văd președinte. E cel mai calificat dintre toți, chiar și față de Geoană, care, în esența lui, e un birocrat, care a ocupat o funcție foarte importantă. Funcția de președinte nu e pentru un birocrat. Este o funcție de mare decizie, mai ales în momente critice. Dacă nu ești obișnuit să iei decizii în situații critice, e foarte rău pentru România dacă n-ar avea un asemenea președinte. Ciucă are această experiență a luării deciziilor, Geoană nu o are.

Dacă vor ieși bine rezultatele la prezidențiale, ambele partide au spus că vor continua această alianță, ceea ce nu înseamnă neapărat că trebuie să meargă în comun la parlamentare sau la prezidențiale. Alianța trebuie să ducă guvernarea până la capăt.

Este posibil ca atât Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu să candideze la prezidențiale, și așa ar fi de dorit, pentru că sunt două partide diferite, în concepție diferite, în rezultatele pe care le-au avut. Europarlamentarele...alianța are o fundamentare foarte serioasă. Interesele României în raport cu UE sunt aceleași și pentru PSD și pentru PNL. Deci aici există argumente foarte solide pentru care alianța trebuie să obțină un rezultat cât mai bun. Uitați-vă ce v-ar putea spune un partid care trimite europarlamentari în PE și al cărui președinte declară că Republica Moldova nu e un stat. Vă dați seama?

Câștigă soluțiile simple aruncate pe masă, «domle ne e rău pentru că ne dictează UE». Cei care într-adevăr o duc rău în România sunt deschiși la acest mesaj, «și avem noi soluția, cum vom merge noi acolo vom răsturna sau vom influența deciziile UE ca să nu ne mai facă rău. Genul acesta de mesaje prinde foarte mult, pentru că, din păcate, avem încă grupuri sociale în România care n-o duc bine deloc - avem peste un milion de pensionari cu pensie foarte mică, avem foarte mulți salariați care au contracte la nivelul salariului minim. Pe de altă parte, e un proces, totuși România a progresat, foarte mulți au ieșit din amenințarea sărăciei”, a afirmat Stolojan.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri