România ar putea exporta în Turcia bovine destinate sacrificării

Data actualizării: Data publicării:
German Dairy Farmers Struggle With Falling Milk Prices
FOTO: Gulliver/ Getty Images

România are posibilitatea de a exporta în Turcia bovine vii destinate sacrificării, a anunțat, miercuri, Ministerul Agriculturii, în urma unei informări transmise de Ambasada Turciei în data de 22 august 2016.

German Dairy Farmers Struggle With Falling Milk Prices
Foto: Guliver/GettyImages

În urma negocierilor la nivel înalt purtate de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, și omologul turc, Faruk Çelik, Ambasada Republicii Turcia din România a transmis, în 22 august 2016, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, informația că, în urma garanțiilor oferite de Autoritatea Națională Sanitară - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România către serviciile veterinare din Turcia, importul de bovine vii destinate sacrificării imediate din România este considerat posibil începând cu 5 august 2016, se arată într-un comunicat al MADR transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, ANSVSA va ține legătura cu omologii din Turcia pentru a stabili detaliile necesare.

MADR precizează că negocierile s-au purtat în marja Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa, desfășurată în Turcia (Antalya) în perioada 3 - 5 mai 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri