Business Club | Ion Țiriac iese din acționariatul METRO

Data publicării:
tion tiriac captura digi

Potrivit unor estimări ale ziarului financiar omul de afaceri român ar fi încasat 70 de milioane de euro din vânzare, o estimare pornită de la o evaluare a afacerii METRO în România.

Grupul german a constituit pentru achiziţia la preţ preferenţial a pachetului deţinut de Ţiriac un provizion de 21 de milioane de euro, care a fost redus cu șapte milioane de euro în septembrie anul trecut, potrivit raportului companiei germane. Într-un raport din 2010, Metro anunţa un provizion de 27 de milioane de euro pentru recunoaşterea contabilă a acordării acestui drept acţionarului minoritar.

Deci e un mister în această privinţă şi de obicei Ion Ţiriac este foarte direct când vine vorba de tranzacţiile pe care le face. La fel în cazul vânzării participaţiei de 45% la Unicredit, parafată tot în acest an, au existat mai multe estimări ale valorii. Cotidianul il Mesagerio vorbea de peste 770 de milioane de euro, pe când la noi s-a vehiculat o sumă în jurul a 450 de milioane de euro.

Grupul german METRO a raportat pentru operaţiunile din România vânzări de 892 milioane de euro pentru anul fiscal 2014/2015, încheiat la sfârşitul lunii septembrie, în scădere faţă de 909 milioane euro în anul fiscal anterior. În anii de boom, era serios peste un miliard. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri