Francezii de la Société Générale schimbă din noiembrie directorul general al BRD, noul manager vine din Rusia

Data publicării:
BRD BCR banci

 

Decizia schimbării managerului a fost luată într-o şedinţă de marţi a consiliului de administraţie al băncii.

"În reuniunea din 2 august 2016, consiliul de administraţie al BRD-Groupe Société Générale SA l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte în funcţia de director general, începând cu data de 1 noiembrie 2016. Numirea este sub condiţia obţinerii aprobării Băncii naţionale a României", a precizat BRD.

Noul director general este în prezent prim-vicepreşedinte executiv al subsidiarei din Rusia a grupului Société Générale, Rosbank.

Lhotte este director general şi membru în consiliul de administraţie al BRD din 31 octombrie 2012. În aprilie, acţionarii BRD i-au reînnoit mandatul de administrator lui Philippe Lhotte, care expira în septembrie, pentru patru ani, până la 13 septembrie 2020. Însă mandatul de director general nu a fost reînnoit.

Lhotte a avut ca principală misiune îmbunătăţirea indicatorilor băncii în perioada dificilă de după criza financiară, care a adus pierderi şi o rată ridicată de credite neperformante în sectorul bancar românesc.

BRD s-a menţinut pe poziţia a doua după active şi a afişat miercuri, pentru primele şase luni din acest an, un profit net de 381 milioane lei (circa 85 milioane euro) la nivel de grup, în creştere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile operaţionale au avansat cu 13%, susţinute de încasările mai mari din dobânzi şi comisioane.

De asemenea, rata creditelor neperformante (NPL) a scăzut de la 18,6% în iunie 2015 până la 14,4% la jumătatea acestui an, a precizat banca. Totuşi, rata NPL de la BRD rămâne peste media sistemului bancar, de 13,5% la finalul lunii martie, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri