Uber oferă servicii de aerotaxi spre Litoral

Data publicării:
yr-scd-regional-air-services-diamond-da-42-twin-star PlanespottersNet 458583

Foto: Alexandru Chirilă, planespotters.net

Avioanele puse la dispoziție sunt modelul Diamond DA42 și sunt puse la dispoziție de compania românească Regional Air Services.

Cursa până la mare va avea un tarif fix de 500 de lei de persoană, iar zborul se va desfășura între Aeroportul Băneasa din București și Aeroportul Tuzla din Constanța, de unde va fi asigurat transportul până în Mamaia.

Cum funcționează UberJET

Aplicația trebuie deschisă sâmbătă, 18 iunie, între orele 9 și 10. Se va alege opțiunea UberJET și se va face comanda. Un șofer partener Uber va prelua comanda și va duce doritorii la Aeroportul Băneasa, în limita celor 6 locuri disponibile. Două avioane UberJET vor pleca de la Aeroportul Băneasa la ora 11 și la ora 12 și vor ateriza la Aeroportul Tuzla în aproximativ o oră de la decolare. Cursa spre aeroportul Băneasa și transferul de la Aeroportul Tuzla până în Mamaia vor fi asigurate în același tarif.

Utilizatorii noi pot câștiga un loc gratuit spre mare cu avionul, dacă în perioada 14-17 iunie (vineri, până la ora 12.00) își fac un cont Uber folosind codul UberJET25 pentru a intra în tragerea la sorți. Mai multe detalii și regulamentul competiției se găsesc pe blog.

Pasagerii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid (carte de identitate sau pașaport) și să nu aibă obiecte tăioase sau ascuțite, sau lichide în cantități mai mari de 100ml. Bagajul individual va avea o greutate maximă de 2 kilograme. Cardul din conturile Uber vor fi tarifate direct și imediat ce se confirmă plata, pasagerii vor pleca spre mare. În cazul celor care merg cu prietenii , fiecare va trebui să facă o comandă separată.

“Misiunea noastră este să facem mobilitatea urbană la fel de accesibilă precum apa curentă (...) Cu UberJET poți ajunge până la mare în doar o oră, dar, mai mult decât atât, îți permite să apeși un buton și să comanzi o experiență de neuitat, la înălțime”, spune Nicoleta Schroeder, director general Uber România.

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii – utilizatorii  aplicaţiei cu acelaşi nume – cu şoferii care utilizează platforma. În prezent, Uber oferă o  alternativă sigură de transport în aproape 400 de oraşe din peste 65 de ţări, contribuind la schimbarea modului în care oamenii călătoresc în mediul urban. Viziunea Uber este de a scoate  cât mai multe mașini de pe străzile orașelor. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele  Unite ale Americii, iar începând din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu  trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

Regional Air Services este o companie aeriană înființată în 1998, printre primii operatori privați în aviația românească. Compania deține, totodată primul aeroport cu capital integral privat din România.

În afară de Uber, pe piață există și alte companii de servicii de taxi aerian cu ajutorul cărora persoanele interesate pot ajunge pe Litoral. Spre exemplu, compania Efly, una dintre acestea, oferă zboruri cu aeronave Diamond 40, capacitate 3+1 locuri, la un tarif orar de 250 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri