Avion prăbușit în Ucraina. Presa internațională scrie despre o „coincidență de neimaginat”

Data publicării:
telegraf

„Malaysia Airlines, anul tragediei”, notează jurnaliştii de la The Telegraph. Ei subliniază că, înainte de tragedia din 17 iulie şi dispariţia avionului MH370 din data de 8 martie, compania Malaysia Airlines avea unul dintre cele mai bune recorduri de zbor în Asia.

Jurnaliştii agenţiei de presă Associated Press au o abordare similară. În ceea ce pare o coincidenţă de neimaginat, compania naţională malaeziană este lovită de tragedie a doua oară în mai puţin de cinci luni, notează aceştia.

Postul CNN citează declaraţiile unui înalt oficial american, care prezintă un raport preliminar realizat de Statele Unite, potrivit căruia avionul ar fi fost doborât, fără a se preciza însă cine poartă responsabilitatea. Aceeaşi ipoteză este preluată de o mare parte a presei de peste Ocean. Publicaţii prestigioase precum The New York Times sau The Washington Post deschid ediţiile zilei cu titluri similare.

France 24 notează, într-un material postat pe site, că avionul a fost doborât în apropiere de graniţa cu Rusia, fără a da informaţii despre posibilii vinovaţi.

Euronews preia informaţii prezentate de oficialii din Ucraina, care susţin că au intrat în posesia unor înregistrări care probează faptul că separatiştii ruşi au doborât avionul. Ei preiau însă şi declaraţiile autorităţilor autoproclamate din estul Ucrainei ce susţin că nu se află în posesia unei tehnici militare suficient de avansate încât să permită doborârea unui astfel de avion civil.

Russia Today notează că majoritatea companiilor europene şi americane au decis că nu vor mai survola Ucraina, după prăbuşirea avionului de linie. De altfel, Eurocontrol a confirmat că autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării.

Jurnaliştii din Republica Moldova citează informaţii publicate de presa ucraineană, care susţine că avionul a fost doborât de rachetele rusești. În sprijinul acestei afirmaţii, ziariştii preiau o declaraţie a consilierului ministrului de Interne ucrainean, Anton Gherașcenko, care a spus că militarii ruși au doborât avionul civil cu ajutorul unui complex de rachete "BUK".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri