Campanie inedită a unui fotograf american

Data publicării:
gunoi icon

El a fotografiat familii cu gunoiul acumulat chiar de ele timp de şapte zile. Aşa arată o şedinţă foto pentru albumul "Şapte zile de gunoi" al fotografului Gregg Segal, care spune:" Problema gunoiului este una abstractă, foarte generală, nu o conştientizăm la nivel uman. Ceea ce fac eu aici este tocmai să o personalizez, să pun oamenii, familiile, să se gândească la ceea ce fac, să fie mai atenţi ce lasă în urmă."

Artistul le-a cerut prietenilor, rudelor şi vecinilor să pozeze pentru campania sa de sensibilizare în privinţa deşeurilor. Pentru asta, voluntarii nu şi-au aruncat gunoiul timp de o săptămână, apoi s-au lăsat pe mâna talentului artistic al lui Gregg Segal.

Un american produce în medie două kilograme de deşeuri pe zi, în timp ce în Europa cantitatea medie pe cap de om este de un kilogram de gunoi. 

De-a lungul proiectului, fotograful s-a amuzat pentru că o parte dintre subiecţi au selectat gunoiul, păstrând doar ambalajele, în timp ce alţii şi-au luat inima în dinţi şi s-au lăsat fotografiaţi înconjuraţi de tot ceea ce au aruncat. Oricum, campania artistului american pare să-şi fi atins ţinta.

Ron Munroe, voluntar, a declarat: "Când vezi cât gunoi produci, prima reacţie este: Wow! Te face să te opreşti un moment, să te gândeşti că ai putea să faci lucrurile altfel."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri