Cazul care a îngrozit Moscova. Televiziunile rusești păstrează tăcere în privința bonei care a decapitat un copil

Data publicării:
femeia cu copilul decapitat

Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului, ora Moscovei, și imediat a fost relatat de mai multe instituții media, inclusiv de canalul de știri LifeNews, considerat pro-Kremlin. Însă orele au trecut și principalele canale de televiziune au continuat să păstreze tăcerea.

Telespectatorii care s-au uitat la jurnalele de seară au aflat despre urmările unui recent accident de mină, despre criza refugiaților în Europa și despre triumful lui DiCaprio la Oscaruri, dar n-au văzut sau n-au auzit nimic despre scenele de oroare de pe străzile capitalei.

Un site de știri liberal, RBK, a citat sub acoperirea anonimatului doi angajați ai unor posturi naționale de televiziune, care au spus că ar fi primit instrucțiuni să nu relateze despre cazul bonei care a decapitat copilul, aparent de teama inflamării tensiunilor etnice.

Femeia este originară din Uzbekistan, purta un veștmânt lung, islamic, și se pare că ar fi strigat „Allahu Akbar”, iar activiștii naționaliști s-au grăbit să capitalizeze politic incidentul pe rețelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a negat că televiziunile ar fi primit instrucțiuni de la Kremlin să nu acopere evenimentul, dar a recunoscut că este de acord cu modul în care au ales să se raporteze la această știre.

„Era prea oribil faptul pentru a fi arătat la televiziune”, a declarat Peskov, citat de Interfax.

În schimb, rețelele de socializare au contrastat puternic cu tăcerea televiziunilor ruse. Tocmai de aceea, informațiile, pe surse, sunt adesea contradictorii.

S-a aflat, astfel, marți, că femeia fusese căsătorită timp de 12 ani și divorțase recent în Uzbekistan.

Femeia ar fi suferit de schizofrenie, însă și-ar fi ascuns boala psihică. Criza, în urma căreia a decapitat-o pe fetița de patru ani de care avea grijă, ar fi intervenit din cauza geloziei.

După ce mariajul său a luat sfârșit, s-a trezit aruncată în stradă cu trei copii, iar aceștia au fost trimiși la diverse rude. În urmă cu un an, a cunoscut un alt bărbat. Acesta s-a întors în Uzbekistan în urmă cu patru luni și de atunci nu l-a mai văzut, iar recent femeia ar fi descoperit că o înșela.

Ghiulcerhra Bobokulova a fost arestată luni, în apropierea unei stații de metrou. Avea în mâini capul unui copil de patru ani și striga „Sunt o teroristă!” și „Allahu Akbar”, potrivit The Telegraph.

Bona, în vârstă de 38 de ani, avea grijă de copil de când acesta avea un an și jumătate. A strangulat-o mai întâi pe fetiță și apoi a decapitat-o cu un cuțit de bucătărie înainte de a da foc apartamentului familiei și de a ieși pe ușă cu capul copilului într-o pungă de plastic. A spus că „o voce” i-a spus să-și schimbe hainele și să le arunce într-un tomberon și să se îmbrace cu un hijab.

Poliția spune că femeia are în mod clar probleme psihice. Ea le-ar fi spus polițiștilor că soțul ei este acum cu o altă femeie. A aflat după ce în urmă cu o lună s-ar fi întors în Uzbekistan ca să-și înnoiască pașaportul. A aflat că soțul ei avea o nouă familie, iar acesta i-ar fi propus să-i fie a doua soție, neoficială.

Potrivit Daily Mail, Ghiulcehra Bobokulova figura în Uzbekistan în registrele unei clinici de psihiatrie, iar starea ei se deterioase în ultimele luni.

Părinții copilului au declarat poliției că Bobokulova se împăca foarte bine cu fiica lor – fetița avea nevoi speciale de la naștere - și nu o considerau o amenințare, deși observaseră că devenise instabilă emoțional în ultimele luni.

LifeNews a obținut o scurtă înregistrare video de la interogatoriul la care a fost supusă la secția de poliție. Poliția a dus-o înapoi la locul faptei, luni noapte, pentru a face reconstituirea, iar oamenii de pe stradă au huiduit-o și au cerut ca ea să fie decapitată, la rândul ei.

La stația de metrou unde femeia a fost arestată, a fost improvizat un altar. Oamenii au adus sute de flori și jucării, în memoria copilului ucis.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri