Criza imigranților | Slovenia ridică un gard la frontiera cu Croația

Data publicării:
slovenia

Premierul sloven a anunţat că, în zilele următoare, va începe instalarea unor aşa-numite „obstacole tehnice temporare” la graniţa Schengen cu Croaţia, inclusiv garduri. Oficialul spune că numărul extrem de mare de refugiaţi poate pune în pericol securitatea naţională a ţării.

Dacă numărul refugiaţilor care vor sosi zilnic în Slovenia va fi la fel de mare, nu le vom putea asigura hrana, aşa cum facem acum. Nu avem cantităţi suficiente de alimente, apă, haine şi medicamente, iar consecinţele ar putea fi grave”, a spus Miro Cerar, premierul Sloveniei.

De la mijlocul lunii trecute, peste 170.000 de imigranţi au tranzitat această ţară.

Evenimentele recente din Slovenia sugerează din nou urgenţa cu care trebuie să acţionăm pentru o soluţie la nivel european. Inclusiv securizarea graniţelor externe, deoarece Slovenia are graniţă Schengen. Dacă s-ar fi rezolvat problemele de la frontiera dintre Turcia şi Grecia, atunci Slovenia nu ar mai fi luat aceste măsuri extreme”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Germania şi-a revizuit estimările privind costurile de anul acesta cu găzduirea, hrănirea şi educaţia celor peste un milion de imigranţi care au venit şi vor veni până la sfârşitul anului. De la 10 miliarde de euro, sumă vehiculată în septembrie, la peste 20 de miliarde, în prezent.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a estimat că viitorul Europei depinde de modul în care Germania va reuşi să gestioneze criza imigranţilor.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri