Imagini de la protestul din Bucureşti, transmise în direct de posturi TV străine

Data publicării:
pancarte Rusine 020217

O nouă zi de proteste în România, noi titluri în presa internaţională. Din ce în ce mai multe publicaţii străine relatează despre situaţia din ţara noastră şi urmăresc atent evoluţia evenimentelor. Mai multe posturi de televiziune au transmis imagini în direct de la protestul din Bucureşti. BBC a fost unul dintre ele.

Euronews este doar una dintre televiziunile care urmăresc îndeaproape situaţia din România ultimelor zile. Postul aminteşte de refuzul prim-ministrului Grindeanu de a retrage ordonanţele, în ciuda manifestaţiilor de amploare. În plus, jurnaliştii Euronews notează şi demisia ministrului pentru Relaţia cu Mediul de Afaceri.

Despre situaţia tensionată de la Bucureşti vorbesc şi jurnaliştii BBC, care fac o scurtă analiză a ceea ce se întâmplă în ţara noastră.

Nick Kohan, analist politic: „Cred că problema aici este regimul mai presus de stat, nu neapărat corupţia în adevăratul sens al cuvântului. De fapt, situaţia a cam scăpat de sub control, corupţia a devenit un fel de slogan folosit pentru vânarea inamicilor politici, a duşmanilor personali”.

La rândul lor, jurnaliştii de la The Guardian scriu despre refuzul premierului român de a retrage ordonanţa de dezincriminare a abuzului în serviciu. Publicaţia britanică menţionează că sunt cele mai mari proteste de la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu încoace.

"Proteste uriaşe au cuprins România", sunt cele mai mari de după căderea comunismului, scrie şi prestigiosul The New York Times. Jurnaliştii americani precizează că este de aşteptat ca manifestaţiile să continue şi în weekend.

Protestele din România au ajuns şi în programele de ştiri ale televiziunii Al Jazeera. Ciocnirile din stradă de miercuri seară au fost transmise în direct pe pagina de Facebook a postului.

Michael Bird, jurnalist: „Criticii consideră ordonanţa ca fiind cel mai mare pas înapoi în reformele anticorupţie, de când România a aderat la UE acum zece ani. Românii sunt foarte mândri de faptul că au avut succes în lupta împotriva corupţiei.”

Televiziunea canadiană CBC News anunţă: România e zguduită de proteste din cauza unei ordonanţe de urgenţă. Ziariştii din ţara frunzei de arţar vorbesc despre manifestaţiile uriaşe din toată ţara şi despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a sesiza Curtea Constituţională în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri