Peste 100 de deținuți au evadat din închisoare din cauza ploilor torențiale care au distrus împrejurimile din „era colonială”

Data publicării:
evadat din închisoare
Ploile torenţiale au distrus gardul unităţii, iar deținuții au evadat. Foto: Shutterstock

Circa 120 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Nigeria după ce ploile torenţiale au distrus gardul unităţii, au anunţat joi autorităţile, informează AFP. Ploile abundente care s-au abătut miercuri timp de mai multe ore au „devastat” centrul de detenţie din oraşul central Suleja, în apropiere de capitala Abuja, distrugând clădirile şi gardul de protecţie, a declarat un purtător de cuvânt al închisorilor nigeriene, potrivit Agerpres. 

Distrugerile au dus la „evadarea unui total de 119 deţinuţi din centru”, a adăugat Adamu Duza, citat într-un comunicat.

Personalul închisorii şi alţi agenţi de securitate au reuşit să prindă 10 dintre aceştia, în timp ce ceilalţi sunt în continuare căutaţi, a adăugat el.

Duza a recunoscut starea de degradare a închisorilor nigeriene care datează din „era colonială” şi a precizat că autorităţile penitenciare lucrează pentru a înlocui „toate instalaţiile îmbătrânite” cu „instalaţii moderne”.

Autorităţile penitenciare au făcut apel la public să fie atent la prizonierii evadaţi şi să raporteze orice persoană suspectă personalului de securitate.

Evadările sunt frecvente în închisorile suprapopulate din Nigeria, unde bandele de infractori şi de jihadişti reuşesc să pătrundă pentru a-şi elibera tovarăşii. În iulie 2022, un grup de jihadişti a pătruns în închisoarea din Kuje, la periferia capitalei Abuja, cu explozibili şi arme grele, eliberând peste 800 de deţinuţi, inclusiv peste 60 dintre camarazii lor.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri