Serghei Lavrov: Rusia ajută la lupta contra insurgenţilor islamişti în Irak

Data publicării:
serghei lavrov - GettyImages - 13 august 2015-3

FOTO: mid.ru

"Este necesară sprijinirea cooperării între guvernul irakian și Kurdistanul irakian în lupta contra terorismului, dar noi o facem cu acordul guvernului", a precizat șeful diplomației ruse, după ce, anterior, declarase că Siria este singura țară care a solicitat sprijinul Moscovei în lupta împotriva Statului Islamic. 
    
Lavrov a mai declarat, la o reuniune regională din Finlanda, că un nou centru de informații la Bagdad, cu personal compus în prezent din oficiali ruși, irakieni, iranieni și sirieni, rămâne deschis tuturor părților interesate. 
    
"Aceste evenimente arată că toți cei care se opun terorismului ar trebui să se unească și să coordoneze acțiunea", a adăugat ministrul rus de externe. 
    
Irakul a început bombardarea jihadiștilor Statul Islamic cu ajutorul noului centru de informații, a anunțat marți un parlamentar irakian. 
    
În opinia șefului diplomației ruse, turbulențele din Orientul Mijlociu au fost provocate de căderea statelor naționale. El a spus că din cauza unui vid de putere, Libia s-a transformat într-o gaură neagră prin care oameni și arme au fost introduse ilegal, notează Reuters. 
    
Serghei Lavrov crede, pe de altă parte, că refugiații sirieni sunt cei care trebuie să decidă în care țară să-și caute adăpost.

Rusia a furnizat ajutor financiar și umanitar Iordaniei și Libanului pentru a face față afluxului de oameni ce fug de război, a mai precizat Lavrov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri