Siria | Rebelii au alungat ISIS din orașul Dabik

Data actualizării: Data publicării:
siria

Rebelii sirieni sprijiniţi de armata turcă au mai obţinut o victorie importantă împotriva grupării Stat Islamic. Au eliberat oraşul Dabik din apropierea graniţei cu Turcia. E vorba de o localitate în care teroriştii spuneau că se va o bătălie apocaliptică, ultima luptă împotriva Occidentului. Şi, în timp ce în Siria jihadiştii dau înapoi, coaliţia condusă de Statele Unite se pregăteşte să înceapă ofensiva de cucerire a oraşului irakian Mosul. Este unul din cele mai importante oraşe ale ţării şi a fost ocupat de gruparea teroristă de mai mult de doi ani.

Cucerirea oraşului Dabik este o lovitură serioasă dată grupării Stat Islamic. Nu din cauza valorii tactice a localităţii, ci a unei profeţii sunnite, care afirmă că acesta va fi locul ultimei bătălii dintre creştini şi musulmani.

Sprijiniţi de artileria turcă, rebelii sirieni au cucerit şi un oraş situat în apropiere. Acum, după eliberea celor două localităţi, ei vor dezamorsa bombele lăsate în urmă de jihadişti, metodă folosită de fiecare dată în localitățile pe care le abandonează.

Un alt oraş, din Irak de această dată, este ţinta următoarei ofensive împotriva grupării teroriste. E vorba de Mosul, cel mai mare oraş din nordul Irakului, cucerit de terorşti încă din 2014.

Armata americană a început deja să bombardeze periferia oraşului. În curând, militarii irakieni vor începe şi ofensiva terestră. Eliberarea localităţii este cu atât mai importantă, cu cât este oraşul are o poziţie strategică extrem de importantă şi este una dintre bazele principale cucerite de jihadişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri