SUA se pregătesc pentru o furtună de proporţii

Data publicării:
furtuna de zapada ninsoare SUA getty

Din Arkansas şi până în New Jersey, americanii se pregătesc pentru o furtună de zăpadă de proporţii. Înrăutăţirea vremii a provocat deja haos pe şosele. Au fost sute de tamponări. Din cauza aglomeraţiei de pe autostrăzi, mulţi şoferi au parcurs în patru ore doar 800 de metri.

Încercăm să mobilizăm fiecare utilaj pe care-l avem, vom monta lanţuri pe roţi şi pluguri pe toate utilajele. Nu ieşiţi din casă decât dacă este absolut necesar”, a îndemnat oamenii Jim Kenney, primarul din Philadelphia.

Primarul din Washington D.C. a cerut deja ajutorul Gărzii Naţionale, care va trimite în capitală mai multe utilaje. În aşteptarea furtunii, oamenii au golit rafturile magazinelor.

Am cumpărat lapte şi pâine, am vrut să iau şi sare, dar n-am mai găsit. Fructe, hârtie igienică şi chipsuri pentru copii”, spune un localnic.

Toate marile companii aeriene au emis avertismente de călătorie înaintea furtunii care va lovi sud-estul şi estul Statelor Unite.

Între timp, nordul Chinei îngheaţă bocnă la - 47,5 grade Celsius. Este atât de frig, încât bulele de săpun îngheaţă instantaneu, iar oamenii folosesc pere pe post de ciocane.

Meteorologii anunţă că vremea deosebit de rece va continua şi în acest weekend. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri