Putin: „Isteria militară din jurul Coreei de Nord” poate provoca o „catastrofă globală”

Data publicării:
putin trump

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că impunerea unor sancțiuni mai dure Coreei de Nord ar fi o măsură inutilă și nu va schimba nimic în atitudinea regimului de la Phenian, ba dimpotrivă, ar putea declanșa o „catastrofă globală”, relatează Reuters.

Putin, aflat la un summit în China, a vorbit într-o conferință de presă despre tensiunile tot mai aprinse din Peninsula Coreeană și a avertizat că „isteria militară din jurul Coreei de Nord” ar putea avea un efect opus celui scontat. Președintele rus a condamnat însă testele nucleare efectuate de Phenian, afirmând că acestea au un caracter „provocator”.

„Să recurgem la orice alte sancțiuni în această situație este inutil și ineficient. Acest lucru poate conduce la o catastrofă globală și la un număr foarte mare de victime”, a afirmat Putin, care crede că singura soluție pentru a detensiona situația din zonă este dialogul.

Până acum, niciuna dintre țările implicate în conflict (Coreea de Nord, Coreea de Sud, SUA sau Japonia) nu a făcut un pas în față pentru a propune un dialog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri