CIA are un nou director

Data actualizării: Data publicării:
Senate Committee Holds Confirmation Hearing For Rep. Mike Pompeo To Become Director Of C.I.A.
Foto: Gulliver/GettyImages

În Statele Unite, CIA are un nou şef. Mike Pompeo, propus de Donald Trump să preia conducerea agenţiei de informaţii, a primit avizul Senatului şi a fost învestit în funcţie.

El îşi preia atribuţiile după un adevărat război între Donald Trump şi comunitatea serviciilor de informaţii. CIA a întocmit anul trecut un raport care a scos la iveală că Rusia a comis atacuri cibernetice în timpul campaniei electorale din Statele Unite pentru a-l ajuta pe republican să câştige alegerile prezidenţiale.

Rex Tillerson, nominalizat ca şef al Departamentului de Stat, este şi el la un pas să-şi înceapă mandatul după ce a primit avizul comisiei de specialitate din Senat. Acum urmează votul în plen care ar trebui să decurgă fără emoţii din moment ce republicanii au acolo majoritatea.

Cine este Mike Pompeo

În vârstă de 52 de ani, din Kansas, este membru al Comisiei pentru Informaţii din cadrul camerei Reprezentanţilor, care supervizează Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) şi securitatea cibernetică.

Un ofiţer în retragere din cadrul Forţelor Terestre şi un absolvent al Harvard Law School, Mike Pompeo susţine colectarea în masă de către Guvern a datelor comunicaţiilor americanilor şi vrea să fie abrogat acordul în dosarul nuclear cu Iranul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri