Miliardarul Wilbur Ross, confirmat în poziţia de secretar al Comerţului

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Meetings At Trump Tower
Foto: Gulliver/Getty Images

Senatorii americani l-au confirmat luni noaptea în funcţia de secretar al Comerţului pe miliardarul Wilbur Ross, în ciuda unor posibile legături cu oligarhii ruşi care ar decurge din poziţia ocupată în consiliul de administraţie al Băncii Ciprului. Averea lui Wilbur Ross este estimată la 2,5 miliarde de dolari, acesta fiind cunoscut pentru achiziţionarea unor companii falimentare, pe care le vinde ulterior pentru un profit imens, transmite France Presse citat de News.ro.

President-Elect Donald Trump Holds Meetings At Trump Tower
Foto: Gulliver/Getty Images

Mai mulţi senatori democraţi au votat în favoarea miliardarului american, iar acesta a strâns 72 de voturi pentru confirmarea în poziţia de secretar al Comerţului.

Wilbur Ross va juca un rol esenţial în implementarea promisiunii electorale a preşedintelui, care a susţinut că va aduce locurile de muncă din industrie înapoi în Statele Unite.

Un număr de 21 de senatori democraţi au votat în favoarea lui Ross.

Acesta îi urmează în poziţie unui alt miliardar, Penny Pritzker, şi va coordona inclusiv politicile comerciale cu reprezentanţii comerţului din Statele Unite.

Democraţii i-au adresat o serie d eîntrebări dure miliardarului american, în special în legătură cu presupusele relaţii pe care le-ar avea cu oligarhii ruşi ca membru al consiliului de administraţie al Băncii Ciprului.

Wilbur Ross a îndeplinit în ultimii trei ani funcţia de vicepreşedinte al consiliului administrativ al Băncii Ciprului, al doilea cel mai mare acţionar cl conglomeratului rus Lamesa Holding, deţinut de oligarhul Viktor Vekselberg.

De asemenea, predecesorul miliardarului american în funcţia de vicepreşedinte a fost Vladimir Straşalkovski, un fost agent al KGB cunoscut drept un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri