Amplu protest anti-austeritate la Atena. 3.000 de oameni au ieşit pe străzi în sprijinul guvernului de stânga

Data publicării:
grecia

Astăzi, în Luxemburg, va avea loc o nouă întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro, cu scopul de a evita un colaps. Banca Centrală Europeană a transmis că nu va finanţa statul elen dacă negocierile politice nu vor avea succes. În schimb, la Atena, 3.000 de oameni au ieşit pe străzi pentru a susţine poziţia dură adoptată de guvernul lui Alexis Tsipras, care respinge noile măsuri de austeritate impuse de creditorii externi.

O persoană împinsă în sărăcie nu se mai teme de nimic, nu e aşa? Nimic nu ne mai sperie. Vrem demnitate, vrem să fim mândri, vrem să avem o viaţă decentă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nikos Voutsis, ministrul grec de Interne: „Suntem mulţumiţi deoarece oamenii trimit propriul mesaj către creditorii parteneri, că propunerile pe care aceştia le-au trimis nu sunt generoase şi că împing şi mai mult ţara către prăpastie”.

Până la sfârşitul lunii, Grecia trebuie să plătească Fondului Monetar Internaţional 1,6 miliarde de euro. Dacă guvernul grec nu ajunge la o înţelegere cu creditorii europeni pentru deblocarea unei noi tranşe din împrumut, statul grec riscă să intre în incapacitate de plată. Negociatorii greci nu sunt optimişti că vor ajunge la un acord, dar continuă oricum discuţiile.

Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finanţe: „Suntem gata să vorbim cu oricine reprezintă instituţiile, ministerele de finanţe, cancelariile, preşedinţii şi premierii care au propuneri pentru soluţii durabile, nu doar propuneri. În ultimii cinci ani, Grecia a trecut printr-o criză economică şi socială foarte dură”.

Euclid Tsakalotos, ministrul grec pentru Afaceri Economice Alternative: „În acest moment nu mai avem bani. Am plătit până acum toate obligaţiile din propriile resurse”.

Mulţi oficiali europeni au spus că o ieşire a Greciei din zona euro ar avea consecinţe extrem de grave asupra viitorului Uniunii Europene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri