GERMANIA. 4 atacuri într-o săptămână: 10 morți și peste 50 de răniți

Data publicării:
Politie Germania GettyImages-503039544-1
Foto: Guliver/GettyImages

Würzburg, nordul Bavariei, 18 iulie. Un refugiat afgan de 17 ani ataca cu un topor şi cu un cuţit pasagerii unui tren regional, în timp ce striga „Allah Akbar”. Cinci oameni sunt răniţi, printre care o familie din Hong Kong. Agresorul încearcă să fugă, dar este ucis de forţele de ordine. Autorităţile spun că adolescentul a acţionat ca membru al organizaţie teroriste Stat Islamic. De asemenea, un videoclip în care declara loialitate grupării jihadiste apare pe Internet.

 München, capitala Bavariei, 22 iulie. Un tânăr de 18 ani, născut din părinţi iranieni, deschide focul la un centru comercial. 9 oameni sunt ucişi, iar alţi 35 sunt răniţi. Atacatorul se sinucide. Autorităţile au respins orice legătură cu terorismul islamic. Adolescentul ar fi cumpărat arma, un pistol, de pe Internet şi ar fi plănuit atacul de cel puţin un an. Tragedia a avut loc în ziua când se împlineau cinci ani de la masacrul comis de Anders Breivik în Norvegia.

 Reutlingen, landul Baden-Wurttemberg, lângă Stuttgart, 24 iulie. O femeie a fost ucisă şi alte două persoane au fost rănite, după ce un refugiat sirian de 21 de ani le-a atacat cu o macetă. Incidentul a avut loc în plină stradă, iar poliţia crede că a fost vorba de o crimă pasională, fără nicio legătură cu terorismul. Agresorul a fost arestat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri