Noi dezvăluiri. Ce a făcut Abdeslam imediat după atentatele de la Paris

Data publicării:
abdeslam salah

 

Un tânăr a povestit, în exclusivitate pentru postul BFM TV, că era miezul nopţii, când tocmai ieşise dintr-un fast-food cu prietenii săi, într-o suburbie din vestul Parisului, când au fost abordaţi de Salah Abdeslam.

Teroristul a stat cu aceştia până la ora 4.30, timp în care a mâncat, a fumat şi a povestit că urmează să se căsătorească. De asemenea, au urmărit împreună filmul atacului de la Bataclan, iar Salah Abdeslam a spus că este întristat de cele întâmplate. 48 de ore mai târziu, când a fost emis mandatul de arestare pentru terorist, tinerii l-au recunoscut şi au anunţat poliţia.

Salah Abdeslam a fost prins la Bruxelles în martie şi acum este la închisoare în Franţa. 

În seara de 13 noiembrie 2015, o serie de atacuri coordonate au avut loc la Paris şi în suburbia din nordul oraşului, Saint-Denis. Începând cu ora locală 21:20, trei kamikaze s-au aruncat în aer lângă Stade de France, în Saint-Denis. Au urmat apoi alte atentate sinucigașe și împușcături în masă la cafenele, restaurante și la o sală de concerte din centrul Parisului. 

Atacatorii au ucis 130 de oameni, dintre care 89 la Teatrul Bataclan, acolo unde au luat și ostaci înainte de a interveni poliția în forță. Alți 368 de oameni au fost răniți, dintre care până la 99 de oameni grav. Au murit șapte atacatori, dar autoritățile au continuat să caute complici. Au fost cele mai sângeroase atacuri din Franța după al Doilea Război Mondial și cele mai grave din Uniunea Europeană de la atentatele de la Madrid din 2004. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri