Nuntă regală. Povestea lui Meghan Markle

Data publicării:
Prince Harry And Meghan Markle Visit Edinburgh
Foto: Gulliver/Getty Images

Meghan Markle este o mireasă regală atipică: divorţată, feministă şi mulatră. Acest din urmă detaliu e poate cel mai dezbătut, pentru că vine într-un moment în care situaţia persoanelor de culoare e subiectul unor controverse privind respectarea drepturilor lor. 

Prince Harry And Meghan Markle Visit Edinburgh
Foto: Gulliver/Getty Images


Rachel Meghan Markle s-a născut la 4 august 1981, la Los Angeles, California. Mama ei, Doria Loyce Ragland, a fost asistent social şi instructor de yoga. Tatăl lui Meghan, Thomas Markle Sr., a câştigat un premiu Daytime Emmy şi era responsabil cu luminile pe platourile de filmare ale sitcomului "Married... with Children" ("Familia Bundy"). Astfel, Meghan şi-a petrecut o parte din copilărie pe platourile de filmare şi a fost atrasă de lumea filmului, scrie Agerpres.

Părinţii ei au divorţat pe când Meghan avea 6 ani. Ea mai are doi fraţi mai mari din partea tatălui, Thomas Markle Jr. şi Samantha Grant.

"Tatăl meu este caucazian şi mama mea este afro-americană. Sunt jumătate albă, jumătate neagră... Am ajuns să îmbrăţişez acest lucru şi să fiu mândră de faptul că sunt o femeie metisă puternică", declara actriţa.

2002 - Primul rol

Meghan Markle a păşit în cariera de actriţă în 2002 cu un rol secundar într-un episod din serialul "General Hospital". Din iulie 2011 a primit rolul care o va face celebră, cel al lui Rachel Zane din serialul "Suits" realizat de USA Network. Ea a jucat şi în câteva filme: "Get Him to the Greek" şi "Remember Me" în 2010 şi respectiv "Horrible Bosses" (2011).

2011 - Prima căsătorie

Meghan Markle şi-a început relaţia cu actorul şi producătorul Trevor Engelson în 2004. Cei doi s-au căsătorit la Ocho Rios, Jamaica, la 10 septembrie 2011, şi au divorţat doi ani mai târziu, în august 2013.

2014 - Jurnalista Meghan Markle

În anul 2014 Meghan Markle a pus bazele unui site de lifestyle, The Tig, şi a activat ca redactor şef al site-ului până în 2017. Numele ales a fost inspirat de vinul roşu Tignanello. Pe site-ul său, Meghan realiza interviuri cu femei celebre, printre care Jessica Alba, Elizabeth Hurley, Lauren Bush şi Ivanka Trump.

2016 - Munca umanitară

Meghan Markle a fost consilier pentru organizaţia caritabilă internaţională One Young World şi a călătorit în Afganistan şi Spania pentru a susţine cauze umanitare. În 2016, Markle a devenit ambasador global pentru organizaţia World Vision Canada. Ea a călătorit în Rwanda pentru a susţine o campanie pentru accesul la apă potabilă, precum şi în India unde a militat pentru drepturile femeilor. Meghan se consideră feministă.

2017 - Logodna

Meghan Markle l-a cunoscut pe ptrinţul Harry prin intermediul unui prieten comun. Cei doi s-au întâlnit de două ori la Londra în iulie 2016, după care au hotărât să plece împreună într-o vacanţă în Botswana. Harry a confirmat relaţia în noiembrie 2016, iar cei doi au anunţat logodna la 27 noiembrie 2017, la un an şi jumătate după ce s-au cunoscut.

2018 - Căsătoria

Meghan Markle se va căsători cu prinţul Harry la 19 mai la capela St. George a Castelului Windsor. Cei doi vor locui într-o vilă pe domeniul Palatului Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia sa şi cei trei copii ai lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...