Putin vrea ca Obama să dovedească implicarea militară a Rusiei în estul Ucrainei

Data publicării:
putin interviu tf1

Dovezi?! Vreau ca (Statele Unite) să le arate! Noi am văzut, toată lumea a văzut, cum fostul secretar de Stat american (Colin Powell) a prezentat dovezi referitoare la prezenţa unor arme de distrugere în masă în Irak. A afirma înseamnă un lucru, iar a prezenta dovezi înseamnă altceva. Vă repet: nu există nicio forţă rusă, niciun militar rus în sud-estul Ucrainei”, a declarat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus a criticat agresivitatea politicii americane.

„În ceea ce priveşte politica Statelor Unite... Nu este niciun secret că, la nivel internaţional, politica cea mai dură, cea mai agresivă este cea a Statelor Unite. Noi nu avem aproape deloc trupe în străinătate. Dar, priviţi, peste tot în lume există baze militare americane, sunt trupe americane. Şi se implică în politica internă a unor ţări aflate la mii de kilometri distanţă de graniţele lor. Deci, e dificil să ne acuze de orice”, a susținut Vladimir Putin.

Cred că domnul Poroşenko are o şansă unică, pentru că nu are încă sânge pe mâinile sale şi poate suspenda această operaţiune punitivă şi să înceapă un dialog direct cu cetăţenii din estul şi din sudul ţării. În ceea ce priveşte relaţiile noastre cu domnul Obama, nu am niciun motiv să cred că nu vrea să comunice deloc cu preşedinţia rusă. Dar este decizia sa, eu sunt mereu deschis dialogului. Până acum am fost mereu în contact, am vorbit în mod periodic la telefon”, a afirmat Vladimir Putin.

În același interviu, Vladimir Putin le-a luat apărarea separatiştilor din estul Ucrainei.

„Sunt oameni care au anumite drepturi, politice, umanitare şi trebuie să aibă dreptul să le folosească. (...) Primul lucru pe care l-au făcut noile autorităţi a fost să le interzică minorităţilor etnice să-şi folosească limba maternă”, a acuzat președintele rus.

Vladimir Putin şi Barack Obama se vor întâlni în Franţa la ceremoniie dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliată în Normandia. Liderul de la Kremlin a precizat că la festivităţile din Normandia nu va evita niciun omolog de-al său, indiferent dacă este Petro Poroşenko, noul preşedinte al Ucrainei, sau Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri