O mașină doar pentru pizza

Data publicării:
masina pizza

A fost supranumit bat-mobilul iubitorilor de mozzarella. E mașina la care lanțul de restaurante Domino lucrează de patru ani. DXP e numele oficial. Vine de la Delivery Expert și are în arsenal toate cele necesare pentru a livra la ușa clientului o pizza abia scoasă din cuptor. Asta fiindcă chiar are un cuptor. În el încap opt pizza și e proiectat să reziste la minim zece mii de deschideri ale ușii.

Dacă ideea prinde, băieții de la pizza pot scăpa în sfârșit de gențile izoterme. Doar că au de condus o mașină care abia de mai arată a mașină. S-a plecat de la un simplu Chevrolet Spark. S-a ajuns la o bucătărie pe roți. La ea au lucrat Roush Enterprises, care dezvoltă platforma vehiculului autonom Google și Local Motors, care a construit în trecut mașini printate 3D. Însă, în final, mașina e fructul imaginației oamenilor de rând, fiindcă Local Motors a apelat la ideile străinilor de pe internet.

Pe o platformă de crowdsourcing compania a organizat un concurs pentru conceptul perfect de design. Reconfigurarea e atât de drastică încât pe interior singurul lucru care ramâne din Spark e scaunul șoferului.

Ca sarcină de serviciu acesta trebuie să iubească enorm pizza, fiindcă e practic înconjurat de spații de pus mâncare, de depozitat ketchup și răcoritoare. Pentru a evita accidentele, toate suprafețele sunt antiaderente și gândite să fie ușor de curățat.

Mașina însă nu e gândită doar să le aducă clienților pizza caldă, ci să le aducă și celor de la Domino's un plus de imagine. Sub Spark-ul modificat au fost montate lumini care proiecteaza pe asfalt logo-ul Domino's. Funcționează practic ca o reclamă mobilă, care pe deasupra mai ține și pizza caldă.

Mașina e o încercare de a echilibra lipsa de imaginație a rețetelor, de care mulți clienți se plâng. E totodată o modalitate de a întări brandul în condițiile în care apetitul americanilor pentru pizza a aglomerat puternic piața. Sunt o sută de astfel de mașini în producție și până la finele anului ele vor livra pizza abia scoasă din cuptor clienților din orașe precum Boston, Detroit și New Orleans.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri