Fotografia care ar putea rezolva cel mai mare mister aviatic al tuturor timpurilor

Data publicării:
Amelia Earhart
FOTO: US NATIONAL ARCHIVES

O fotografie publicată după zeci de ani face ca teoriile conspirației din jurul celui mai mare mister aviatic al tuturor timpurilor, dispariția Ameliei Earhart, să renască relatează BBC News. Imaginea dă curs teoriilor conform cărora Amelia Earhart nu ar fi murit într-un accident aviatic din Oceanul Pacific, ci ar fi fost capturată de japonezi și ar fi murit în închisoare.

Amelia Earhart
FOTO: US NATIONAL ARCHIVES

Dispariția pilotului american Amelia Earhart este considerată cel mai mare mister aviatic din lume. Earhart a dispărut în 1937, în timpul unui zbor deasupra Pacificului. Cazul a stârnit numeroase controverse și teorii ale conspirației, mai ales că epava aeronavei sau trupul femeii nu au fost niciodată găsite.

Fotografia care a ieșit acum la iveală a fost făcută de către un presupus spion american în anii '30, pe insulele Marshall, care făceau atunci parte din prima linie de apărare a japonezilor. În imagine se văd două siluete care ar aparține Ameliei Earhart și navigatorului său, Fred Noonan. În partea dreaptă a pozei, se vede și presupusa epavă a avionului lui Earhart.

Amelia Earhart
Foto: Guliver/Getty Images

Potrivit BBC News, apariția fotografiei a dat curs celor care susțin că Earhart, prima femeie-pilot care a zburat singură deasupra Atlanticului, ar fi fost capturată de japonezi și executată, după ce avionul ei s-ar fi prăbușit pe insula Saipan, din arhipelagul Mariana.

Este însă dificil să fie trasă o concluzie clară pe marginea unei fotografii neclare, în care "presupusa" Earhart stă cu spatele la cameră. Cu toate acestea, imaginea va fi folosită într-un documentar difuzat de NBC, care va trece în revistă și toate teoriile legate de ce s-ar fi întâmplat cu ea.

Amelia Earhart a dispărut în timpul unei încercări de a face înconjurul globului. Earhart încerca să ajungă pe Insula Howland, unde urma să își realimenteze aeronava cu combustibil. Explicația oficială este că ea nu a reușit să găsească insula, a pierdut contactul cu cei de la sol, a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în ocean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri