Un procuror italian acuză: „Jucători din Top 20 ATP au legături cu mafia pariurilor”

Data publicării:
tenis racheta

Până acum, doar italienii Potito Starace şi Daniele Bracciali au fost investigaţi şi puşi sub acuzare, însă Di Martino spune că şi alţii ar trebui investigaţi. Starace şi Bracciali au fost suspendaţi pe viaţă în luna august, dar primul a fost exonerat, iar pedeapsa celui de-al doilea a fost redusă la un an.

Procurorul a indicat că instanţele tenisului ar trebui să facă mai mai mult cu dovezile adunate de el. 

„Cu siguranţă, dacă aceşti jucători ar fi fost italieni, ar fi fost măcar chestionaţi. Ar fi trebuit să dea nişte explicaţii”, a declarat Di Martino. El a condus o anchetă, care a durat doi ani, vizând o reţea suspectată de trucarea de meciuri, implicând jucători şi pariori italieni. Anchetatorii au analizat conversaţii pe chat şi înregistrări ale unor convorbiri telefonice între jucători şi pariori.

Potrivit lui Di Martino, pariorii au menţionat mai bine de 20 de jucători care nu sunt italieni, iar aceştia ar trebui investigaţi de Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU). El nu a dezvăluit identitatea acestor jucători, dar a adăugat: „Interesant, nu sunt aşa-zişi tenismeni de categoria a doua, ci printre ei sunt şi jucători de o anume importanţă”.

Di Martino susţine că are dovezi concrete privind două meciuri disputate de Starace în 2009 şi 2011 la Barcelona. El suspectează că mai mulţi jucători ar fi putut aranja alte 30 de partide, inclusiv la Wimbledon şi Roland Garros.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri