UEFA ameninţă Rusia şi Anglia cu descalificarea

Data publicării:
GettyImages-539436040

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cazul va fi examinat marţi de conducerea UEFA. Într-un comunicat, forul european califică violenţele de la Marsilia, de la finalul meciului Anglia - Rusia, drept "total inacceptabile", scrie BBC. Primii vizaţi de această anchetă sunt suporterii ruşi, cei care au sărit la bătaie, în tribune, după ce echipa lor a egalat scorul în ultimele secunde de joc. UEFA atenţionează însă că este deranjată şi de comportamentul fanilor englezi, care au fost implicaţi în trei incidente violente în Marsilia, unde a intervenit poliţia. Dacă astfel de situaţii se vor repeta, Rusia şi Anglia vor fi descalificate de la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal.

Următorul meci al Rusiei este miercuri, la Lille, cu Slovacia, în timp ce Anglia joacă joi, la Lens, cu Ţara Galilor.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, le-a cerut autorităţilor locale să interzică vânzarea de alcool în "zonele sensibile", adică în apropierea stadioanelor şi în zonele frecventate de suporteri înaintea meciurilor.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitaly Mutko, a anunţat că a deschis o anchetă la adresa Federaţiei de Fotbal de la Moscova, pe care o consideră responsabilă de comportamentul suporterilor.

De cealată parte, guvernul britanic s-a oferit să trimită poliţişti în ajutor celor din Franţa.

Zece persoane au fost arestate la Marsilia, duminică, în urma violenţelor care au avut loc înainte şi după meciul dintre naţionalele Angliei şi Rusiei, din cadrul Campionatului European de fotbal.

Cei zece suporteri arestaţi sunt englezi, ruşi, francezi, un austriac şi un german.

Parchetul din Marsilia a precizat că mai mulţi suporteri se vor prezenta în faţa instanţei luni şi că în cazul unor fani ancheta continuă.

Autorităţile din Marsilia au anunţat că 35 de persoane au fost rănite în violenţele de sâmbătă din oraşul francez, patru persoane fiind în stare gravă.

Mai multe violenţe au avut loc, sâmbătă, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Campionatului European de fotbal.

Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut în zona Portului Vechi din Marsilia, cu câteva ore înainte de meci. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Şase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc şi în afara stadionului Velodrome, unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i despărţi pe suporterii ruşi şi englezi care se băteau între ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri