Hagi, peste Messi și Zico într-un top al celor mai buni decari

Data actualizării: Data publicării:
hagi2

Gică Hagi ocupă locul 6, înaintea unor nume uriaşe precum Lionel Messi, Zico sau Michael Laudrup, într-un clasament al celor mai bune numere 10 din istoria fotbalului, realizat de ediţia norvegiană a celebrei reviste Four Four Two, scrie digisport.ro.

hagi2
Foto: Guliver/GettyImages

Argentinianul Diego Maradona este primul, urmat de maghiarul Ferenc Puskas, în timp ce brazilianul Pele completează podiumul.

Italianul Roberto Baggio ocupă locul 4, iar Michel Platini e pe 5, exact înaintea lui Hagi.

„E uşor să vezi de ce Hagi a fost poreclit Maradona din Carpaţi. A fost egoist, furios şi stângaci. Hagi a fost un jucător cheie pentru Steaua în anii '80, dar a plecat în Europa după dispariţia Cortinei de Fier.

Deşi a jucat atât pentru Real Madrid, cât şi pentru Barcelona, nu a reuşit să devină un star. La Galatasaray a fost o altă poveste. A rămas 5 ani şi a adus primul trofeu european al clubului.

La fel ca ceilalţi decari deveniţi simboluri, Hagi a avut o personalitate puternică şi şi-a inspirat colegii cu ceea ce a arătat pe teren. S-a întâmplat în special în Statele Unite, în 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Mijlocaşul a marcat de trei ori, inclusiv un lob senzaţional de la 35 de metri împotriva Columbiei. Cu o singură lovitură, şi-a arătat viziunea, capacităţile şi stilul curajos de joc”, au scris jurnaliştii norvegieni.

Imediat după Hagi, pe locul 7, se află brazilianul Zico, în timp ce Messi este doar pe poziţia a opta. Danezul Michael Laudrup şi uruguayanul Enzo Francescoli completează clasamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri