Afacerea cu amenzi. Subprefectul judeţului Giurgiu a fost reţinut

Data actualizării: Data publicării:
9 AMENDA

22.000 de amenzi de circulaţie date în toată ţara au fost plătite primăriei din Giurgiu. Poliţia face o anchetă, să afle cum a fost posibil aşa ceva. Şefi din administraţia publică au fost chemaţi să dea explicaţii. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București l-a reținut pentru 24 de ore, pe subprefectul județului Giurgiu, Laurențiu Țintea, în acest dosar.

Subprefectul judeţului Giurgiu este vizat direct de anchetă. Sub tutela lui, în iunie 2015, pe când era şeful Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, a fost lansată platforma on-line de încasat amenzi de circulaţie ori pentru lipsa rovinietei. Şi de atunci Primăria Giurgiu a strâns aproape două milioane şi jumătate de lei din amenzi. Necuvenit, spun acum oamenii legii

Daniel Bratu, comisar şef în cadrul IGPR: „Această platformă nu a fost acreditată şi nici autorizată din punct de vedere legal de către nici o instituţie abilitată.”

Schema era simplă. Şoferii din toată ţara accesau platforma on-line şi achitau amenzile. Numai că banii nu ajungeau în bugetul localităţilor pe raza cărora s-a încălcat legea, sau, după caz la primăria unde avea domiciliu contravenientul, ci direct în visteria Primriei Giurgiu. De aici şi îndoielile poliţiştilor, care acum verifică dacă banii au fost redistribuiţi către unităţile beneficiare. Sunt cel puţin 22.0000 de amenzi de verificat.

Daniel Bratu, comisar şef în cadrul IGPR: „În perioada iunie 20015 - iulie 2016, peste 2.270.000 de lei ar fi fost încasaţi prin intermediul acestei platforme on-line.”

Şi actualul şef al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu a agreeat metoda de plată on-line. Şi ea a fost ridicată pentru audieri. Platforma a fost concepută de o firmă din Cluj, care are mai multe contracte cu autorităţi locale.

Cătălin Vlăsceanu, reporter Digi24: „A încheiat contracte cu primăriile din Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia-Mare şi Ploieşti pentru implementarea sistemelor de plată prin sms pentru transportul în comun. Totodată, firma a încheiat contracte cu CNADNR pentru sistemul de achiziţie al vinietelor.”

Anchetatorii au blocat accesul la platforma on-line, iar sediul firmei a fost percheziţionat.

Percheziţii au fost şi la primăria şi Prefectura Giurgiu. S-au ridicat acte şi de la sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri