Ambulanţă distrusă de nepoţii unei paciente

Data publicării:
ambulanta 112

Salvatorii au avut nevoie de ajutor astăzi. Echipajul unei ambulanţe care a ajuns la o intervenţie în Săveni, judeţul Botoşani, a fost atacat de rudele unei paciente. Nepoţii femeii le-au cerut socoteală salvatorilor pentru întârziere şi i-au acuzat că din cauza lor bătrâna cardiacă n-a mai putut fi salvată. Fără să mai ţină cont că, din cauza scandalului, primul-ajutor va întârzia şi mai mult.

Familia susţine că ambulanţa a ajuns la intervenţie la mai bine de o oră de la primul apel.

Nepotul bătrânei: „Am întrebat de ce au venit așa încet. Am dat cu palma, cu podul palmei și parbrizul fiind rece a crăpat.”

Şefii ambulanţei Botoşani spun, însă, că cel mai apropiat echipaj a venit de la 21 de kilometri distanţă. Din cauza ceţii dense şi a faptului că şoseaua traversează foarte multe localităţi, salvatorii au făcut 28 de minute pe traseu.

Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt SAJ Botoșani: „Senzația de la data când suni, timpul are o altă valoare pentru cel care sună. Dacă cel care sună ar vedea condițiile de drum și carosabil. Era ceață și era carosabil umed.”

Doinița Bănariu, fiica bătrânei: „Zic, dom'le, dar moare omul. Și ce, vreți să-i dau eu zile? Sunteți niște neserioși, asta este că întotdeauna ați fost așa și au început să mă facă idioată și, la urmă, m-a făcut nenorocită, sunteți niște nenoriciți și, în momentul ăla, el a tras cu podul la palmă așa în parbriz.”

Întâmpinaţi cu scandal, medicii au rămas minute bune în maşină, în faţa casei bătrânei.

Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt SAJ Botoșani: „Au fost nevoiţi să anunţe dispeceratul, a fost chemată poliţia, s-a mai temporizat preț de 15 minute intervenţia la faţa locului.”

Maria Carp, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „Polițiștii au ajuns cu operativitate la locul evenimentului constatând în flagrant săvârșirea infracțiunii de distrugere. Autorii au fost identificați pe numele acestora fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.”

Când medicii au ajuns la pacientă, femeia era deja decedată. Au încercat zadarnic, preţ de 50 de minute, să o resusciteze. Familia bătrânei vrea acum să facă plângere împotriva membrilor echipajului, pentru că au ajuns târziu şi pentru că le-au vorbit urât.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri