Iohannis cheamă românii la vot: „Corupția înseamnă sărăcie, stagnare, dispreț. Corupția ucide"

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat, din nou, pe români la vot. Șeful statului a subliniat că duminică va fi ales Parlamentul pentru patru ani, o alegere importantă pentru viitorul României. De asemenea, președintele a atras atenția că un pas important în lupta anticorupție dusă de România este și prezența la votul din 11 decembrie. 

„Indiferent dacă aveți o opțiune sau încă nu aveți o opțiune este important să mergeți să votați. Nu a reușit să producă o emoție cum au reușit alte campanii electorale, totuși ziua votului produce emoție. Duminică mergem și alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Este importată pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este important pentru că trebuie împreună să construim o Românie puternică și prosperă. Absenteismul nu este niciodată o soluție în ziua votului. Nu ratați această ocazie. Mergeți și votați chiar dacă vă hotărâți în ultimul moment pe cine să votați”, a subliniat președintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a atras atenția că România trebuie să continue lupta împotriva corupției, iar pentru a face acest lucru este important ca cetățenii României să iasă la vot duminică. 

„Astăzi, 9 decembrie, se sărbătorește în lume Ziua Internațională a Luptei împotriva Corupție. Corupția înseamnă sărăcie, stagnare, dispreț pentru cetățeni și pentru lege. Corupția ucide, de aceea îmi doresc o Românie fără corupție, de aceea am spus că eu sprijin lupta anticorupție, de aceea cred că este foarte important ca în România lupta anticorupție să continue în forță. Apreciez în mod deosebit activitatea DNA și a celor care și-au făcut datoria pentru ca astăzi România să nu mai figureze pe lista țărilor corupte și să fie un exemplu de acțiune și determinare în lupta anticorupție. Trebuie să continuăm până când respectarea legii și corectitudinea devin normalitate, devin regula. Până când construim o societate care ea însăși nu mai tolerează corupția. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm. Și ca să continuăm bine este nevoie să votăm. Vă aștept duminică la vot!”, a precizat șeful statului. 

Mesajul integral, AICI.

Pe 11 decembrie suntem așteptați să alegem viitorul legislativ. Vor fi cu 124 mai puțini parlamentari, pentru că se revine la votul pe liste, adică vom vota partidul, și nu omul. La alegerile din 2012 au intrat în Parlament 588 de senatori și deputați. Aproape 6.500 de candidați s-au înscris în cursa de anul acesta, pentru a-i reprezenta pe româniPotrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), sunt aproximativ 18,9 milioane de români cu drept de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri