Meleșcanu recunoaște: Tillerson l-a întrebat de achiziția rachetelor Patriot

Data actualizării: Data publicării:
melescanu

Şeful diplomaţiei, Teodor Meleșcanu, a recunoscut că problemele privind legea de achiziţionare a sistemelor Patriot au fost discutate Rex Tillerson la întâlnirea de săptămâna trecută. Secretarul de stat american a întrebat despre amânările în acest caz, iar ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, spune că i-a promis omologului său că România nu blochează achiziţia sistemului de rachetă patriot de la Guvernul american.



„M-a întrebat cum a fost cu cvorumul. I-am spus că sunt probleme cu cvorumul din când în când și nu se referă la subiectul în sine”, a declarat luni Teodor Meleșcanu. „Nu s-a pus problema de a bloca această achiziție. E un lucru acceptat de toată lumea. A fost adoptat în CSAT”, a precizat șeful diplomației.

„În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci probabil, cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi, vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului”, a declarat Meleşcanu.
 
Ministrul afacerilor externe a participat, luni, în calitate de senator membru al Comisiei de apărare, la dezbaterea proiectului de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot, fiind aprobat un raport de adoptare a proiectului.
 
Secretarul de stat american Rex Tillerson a sosit miercuri seară la Bucureşti, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, unde l-a însoțit pe președintele Donald Trump. Șeful diplomației americane s-a întâlnit cu ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul SUA Hans Klemm. Ambasada SUA precizaa că Rex Tillerson nu are niciun program oficial în România.
 
Oficialul american a venit la o zi după ce senatorii PSD şi ALDE au lipsit de la şedinţa comisiei de apărare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri