Microbuzele, trase pe dreapta de o eroare a legii

Data publicării:
microbuze

De pe 21 ianuarie, şoferii de microbuze şi autocare riscă să nu mai poată circula fără să fie drastic amendaţi, din cauza unei greşeli strecurate în noua lege referitoare la rovinietă.

Ei nu vor putea achita rovinieta potrivită vehiculului, pentru că textul legii prevede două seturi diferite de tarife pentru aceleaşi categorii de vehicule.

Practic, legiuitorii au uitat să şteargă din textul legii o categorie mai veche de tarife, iar firmele care transportă persoane s-au trezit acum în faţa unei situaţii fără precedent. De exemplu, proprietarii microbuzelor de transport nu ştiu dacă trebuie să plătească 92 de euro, sau 120 de euro pentru o rovinietă valabilă 3 luni.

Transportatorii speră totuşi ca autorităţile să rezolve problema până la intrarea în vigoare a legii. Şansele ca legea să fie rectificată în Parlament sunt nule, până în februarie.

Există însă posibilitatea ca Guvernul să remedieze eroarea prin ordonanţă de urgenţă. 4500 de lei e amenda maximă pentru cei prinşi că circulă fără rovinietă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri