Noi detalii în cazul crimei de la Palilula

Data publicării:
POLITIE CRIMA

Crima din Palilula ar putea avea la bază un conflict mai vechi. Cu doar câteva ore înainte să-şi ucidă doi vecini, tată şi fiu, atacatorul ar mai fi avut o altercaţie cu ei. Atunci agresorul ar fi ieşit în stradă cu o bâtă de baseball şi o sabie, dar a fost dezarmat. 

Cu doar câteva ore înainte de tragedie, atacatorul s-ar fi certat cu vecinii săi şi ar fi încercat să-i intimideze cu o sabie. După această altercație, bărbatul a promis că se va răzbuna, povestesc martorii.

Mortu si cu doi veri ai lui au trecut să iasă acasă, iar el a ieşit cu sabia şi cu un ciumag de au şoferii. Prima dată, şi ei i-au ţinut calea. Unu i-a luat sabia şi i-a aruncat-o în maşină. Şi el a zis stai mă că vă achit eu pe voi”, a povestit un sătean.

Incidentul a fost confirmat de procurori. 

„Vă spuneam de conflict că a fost unul spontan, generat de această dispută. A fost în două episoade, întâi în jurul orelor 14.00. Sunt doi martori și două victime. Aceste patru persoane au avut conflictul cu autorul , un conflict verbal care nu a fost pe locul de parcare, a blocat o uliță pe care nu putea să treacă cu tractorul”, a spus procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Ciolacu.

Apropiaţii spun că bărbatul ar fi avut probleme psihice şi ar fi urmat tratament.

Cu siguranţă au fost tensiuni acumulate şi neexprimate care în acel moment au explodat. Cred că a fost de fapt un pretext. Se putea întâmpla, dacă nu în acea situaţie, într-o cu totul altă situaţie poate mult diferite, ca el să aibă aceste ieşiri, aceste agresivităţi extreme”, a explicat psihoterapeutul Irina Gruia.

Anchetatorii au găsit în casa criminalului 15 pistoale și 1000 de cartușe. Soţia lui spune că nu a ştiut nimic despre pasiunea pentru arme a bărbatului şi că atelierul în care ţinea arsenalul a fost tot timpul încuiat.

Oamenii spun că au auzit două zgomote puternice care semănau cu focuri de armă şi cu o seară înainte. Poliţiştii spun însă că nu a reclamat nimeni acest incident.

Uite aşa două împuşcături. Eu am crezut că sunt copiii cu petarde”, a spus un sătean.

Cele două victime care au supraviețuit atacului sunt în continuare internate la Spitalul Județean de Urgență din Craiova şi se află în afara oricărui pericol. Unul dintre bărbaţi a fost împuşcat în faţă, iar celălalt în braţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri