Patru morți la Focșani, în urma unei încăierări

Data actualizării: Data publicării:
masia politie fb

Patru persoane au murit la Focșani în urma unui scandal izbucnit într-o familie de romi. Incidentele au avut loc marți noapte, într-un cartier mărginaş al oraşului. Mai multe audieri au loc la Poliţie în acest caz.

ACTUALIZARE 11:00  Potrivit Poliției, conflictul a pornit de la o femeie. Aceasta are doi copii cu unul dintre bărbații unei familii din Focșani, însă la un moment dat, tatăl ei a luat-o și a dus-o la Râmnicu Sărat să o mărite acolo. Din acest motiv, s-a iscat un conflict între cele două familii. Primul episod al acestui conflict s-a consumat în urmă cu câteva săptămâni, în comuna Vidra, unde cele două familii s-au bătut. Azi-noapte, conflictul a degenerat și s-a transformat într-unul foarte violent.

Cele patru persoane decedate sunt trei bărbați și o femeie de 44 de ani.

Poliția spune că sunt opt agresori. Cinci dintre ei au fost reținuți și duși la audieri, după ce ce două persoane au încercat să fugă cu un autoturism și au fost prinse pe raza comunei Dumbrăveni, transmite corespondentul Digi24.

Potrivit Agerpres,  femeia decedată fusese rănită în urma incidentului, a fost transportată la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale, însă nu a mai putut fi salvată.

„E vorba de o răfuială în cadrul unei familii de romi. În Focşani nu există clanuri de romi care să genereze conflicte, pur şi simplu a fost un incident spontan, apărut pe fondul unor excese de gelozie. Totul s-a petrecut rapid, poliţia a intervenit prompt, s-a asigurat ordinea şi liniştea publică după incident”, a declarat la Digi24 primarul orașului Focșani, Cristian Valentin Misăilă, care, pe de altă parte, a confirmat bilanțul de patru morți. O femeie este rănită, are o plagă prin înjunghiere și a fost transportată la spital.

Primarul a precizat că au fost reținuți șase suspecți, care sunt audiați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. 

Potrivit primarului, scandalul a avut loc în cadrul aceleaiși familii de romi, o familie cu foarte mulți membri, care și în alte ocazii au perturbat liniștea publică, dar fără să se ajungă la o asemenea violență. Astfel de incidente au mai avut loc la Focșani, dar nu de o asemenea amploare, a spus Misăilă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri